We zitten alweer in juni, op de helft van het jaar. Eerlijk gezegd overviel het me een beetje, toen ik me realiseerde dat we op het kantelpunt naar de 2e helft van het jaar zitten. Time flies! Tijd dus voor je persoonlijke Midzomer tussenstand en actieplan, zodat je goede richting en focus hebt voor die 2e helft waardoor je straks aan het einde van het jaar met een supergoed gevoel terugkijkt op wat je hebt neergezet.

De eerste helft is gewoon al voorbij!!

Ik vind dat moment halverwege het jaar altijd zo’n schrik-momentje: Omdat er altijd dingen zijn waarvan ik had gedacht dat ze nu klaar of op de rit zouden zijn – maar dat niet zijn.

Maar ik zie het ook als een kans, want juist door nú even stil te staan en de balans op te maken kun je vervolgens met bijgestelde of aangescherpte koers door naar het einde van het jaar. Zodat je straks met Oud & Nieuw tevreden en trots kunt terugkijken op een gelukkig en succesvol jaar.

Hoe gaat het met jou?

Ben je, zo halverwege het jaar, waar je wilde zijn? Of mag er wat meer vaart in komen? Of ga je juist zo hard dat je struikelt over je eigen voeten?

Ik herken ze eerlijk gezegd allebei. Hardhout & Porselein groeit, en daar ben ik heel dankbaar voor. Ik werk aan een mooi nieuw programma, ik ben sponsor van Stichting MommaLuv, steeds meer vrouwen kiezen voor Hardhout & Porselein. Zo gaaf! Tegelijkertijd zou ik nog veel sneller willen groeien. Steeds harder werken is niet de oplossing, al is het wel mijn natuurlijke neiging. Om gezond te groeien ben ik steeds meer taken gaan uitbesteden. Spannend en onwennig, maar ook erg leuk!

En jij? Hoe gaat het met jouw plannen en verlangens voor 2018? Ben je tevreden? Lig je ‘op schema’? Of droom je van een magisch recept zodat het morgen gewoon in één keer zover ís?

Wat je vandaag doet bepaalt hoe jij 2018 straks afsluit

Je verlangt misschien naar een mooie verandering, naar de volgende stap in je leven. En misschien is dat in de eerste helft van het jaar nog niet gelukt. Want je leeft je leven, werkt je werk, doet je ding. Business as usual. Je hebt wel een verlangen naar die volgende stap maar je merkt dat je er in de dagelijkse praktijk niet aan toe komt om te onderzoeken wat en hoe. Misschien omdat je ontzettend zit aan te hikken tegen dat ene spannende besluit. Of omdat je vast zit in je eigen twijfels. Of omdat je zo hard hebt doorgeraasd dat je nog geen tijd had om eens goed te kijken.

Geen nood: gelukkig is er nog de tweede helft.

Je kunt vandaag alsnog heel aandachtig en gefocust stilstaan bij jezelf en jouw werk en leven. Om de balans op te maken hoe die nu is – op de helft van het jaar. Zodat je ziet wat je nog wilt afmaken, veranderen of opstarten. Zodat je over een half jaar met Oud & Nieuw terugkijkt op 2018 zoals je er op zou willen terugkijken: gelukkig, trots, tevreden, en voldaan over de mooie veranderingen die je in gang hebt gezet.

Dat kán gewoon allemaal nog, als je nú de balans opmaakt en de stappen gaat zetten die nodig zijn om te komen waar je wilt zijn: Jouw Midsummer tussenstand en actieplan. Want het jaar is nog lang niet klaar. Er kan nog van alles als je wilt en bereid bent om dat besluit te nemen.

De 13 vragen voor jouw persoonlijke Midzomer tussenstand en actieplan

Om het je makkelijk te maken heb ik onderstaande 13 vragen voor je opgesteld. Je kunt ze gebruiken als persoonlijke terugblik op jouw eerste helft van het jaar:

 1. Waar sta je nu?
 2. Waar ben je blij om?
 3. Waar ben je trots op?
 4. Waar ben je dankbaar voor?
 5. Wat viel mee?
 6. Wat viel tegen?
 7. Wat was volgens jou je allermooiste succesmoment?
 8. Welk verlangen wil je de in de tweede helft nog gerealiseerd hebben zodat jij het jaar straks super lekker afsluit?
 9. Welk besluit moet je daar voor nemen?
 10. Waar kijk je verschrikkelijk naar uit?
 11. Welk verschil ga jij maken in de tweede helft van dit jaar, en voor wie?
 12. Wat ga je doen om dat te bereiken?
 13. Wat ga je juist niet meer doen (omdat je je tijd wel beter kunt besteden, namelijk aan dat wat je bij de vraag hierboven hebt geantwoord)?

Je kunt zomaar de kans pakken om jouw verlangen waar te maken, door tijd vrij te maken om deze vragen oprecht te beantwoorden. Kost je een half uurtje, en daarmee bepaal je vandaag met welk gevoel jij eind december het jaar afsluit. Dat wil je niet laten liggen toch?

Ik gun je dat je straks aan het einde van het jaar met een enorm dankbaar, blij en trots gevoel terugkijkt op wat je hebt bereikt.

 

Dit blog is geschreven door Karen Rensma

Relevante thema’s bij dit blog: persoonlijke ontwikkeling, persoonlijke coaching, Gelukkig Succesvol & Succesvol Gelukkig, genieten, werkgeluk, werkplezier, succesvol, succesjaar, superjaar, jouw beste jaar ooit, 2018.