Carrière Katalysator

Strategisch plan: versneld toewerken naar je volgende carrièrestap

  • 1-op-1 exclusieve coaching
  • 2 dagdelen
  • terug naar de essentie, door naar de bedoeling

Carrière Katalysator: jouw individuele ‘heisessie’ 

Soms is even stilstaan de snelste manier om verder te komen…

>Sta je op een kruispunt in je carrière?

>Voel je dat het (bijna) tijd is voor een grotere rol met meer eindverantwoordelijkheid?

>Krijg je te maken met gedwongen vertrek?

Doorgaans maakt zo’n kruispunt heel wat vragen los. Wat is wijsheid?

Voor welke carrièrestap wil je jezelf warmlopen? Omhoog op de carrièreladder? Opzij? Naar een andere organisatie of sector? Je voelt de ambitie voor een MT/Executive rol of andere senior leiderschapsrol, ben je klaar voor die stap? En wil je met name meer eindverantwoordelijkheid of ook meer maatschappelijke betrokkenheid? En wat is een goede route naar die volgende positie? Wat wordt je strategie?

Stuk voor stuk valide vragen, maar hoe kom je tot de antwoorden?
 

Terug naar de essentie, door naar de bedoeling

Ik denk dat zo’n punt in je carrière vraagt om een degelijk stuk introspectie. Eerst maar eens terug naar je jezelf: waar sta je, en hoe sta je erin? In hoeverre ben je nog in verbinding met je persoonlijke essentie, je authenticiteit, je waarden, je ware ambities, je bezieling? Wat dat is het fundament onder je leiderschap en is cruciaal om in je volgende functie goed van de grond te komen.

En dan van daaruit door naar de bedoeling. Voor welke carrièrestap wil je je warmlopen? Hoe bereid je je daar slim op voor? Waar voel je je toe geroepen? Welke impact wil je maken? Wat zegt je ratio én wat vertelt je intuïtie je?

En heel praktisch: wat gaat je daarbij helpen, welke hindernissen verwacht je, welke aanvullende leiderschap skills zouden je helpen, op welke support kun je rekenen?

Carrière Katalysator

Een persoonlijke heisessie werkt als carrière katalysator. Net zoals je met een jaarlijkse heisessie met je organisatie even afstand neemt van de dagelijkse routine om samen te werken aan nieuwe plannen, strategie en verbinding binnen het team, heeft ook een individuele, persoonlijk heisessie zijn waarde. Even pas op te plaats om stevig te consolideren en vooruit te kijken.

Carrière Katalysator is een compact coachtraject van 2 dagdelen waarin jij en ik 1-op-1 met elkaar werken. We richten samen de blik op jou. Om te reflecteren op je leiderschap en je carrière. Om te zien waar je nu staat, en waar je ambities je naartoe willen brengen. En om een strategisch plan te maken waarmee je versneld kan toewerken naar jouw volgende carrièrestap.

En we zitten weliswaar niet letterlijk op de hei, maar mijn fijne lichte kantoor/praktijkruimte met uitzicht op het park in een monumentaal pand in Delft doet ook wonderen. En omdat je weg bent uit je eigen werkomgeving, geen collega’s die met je meeluisteren, kun je veilig het achterste van je tong laten zien – precies waar vaak de crux ligt.

Klanten over mijn coaching:

“Karens analyse na ons eerste gesprek was steengoed, zó scherp!” – Linda Tan, Lead Auditor bij Kiwa

“Ik ben meer op mijn gemak met mezelf, mijn keuzes en mijn koers” – Mariëtte Poot, Consultant bij TriamFloat

 

Coaching voor vrouwen


Outline van Carrière Katalysator

>In dit compacte coachtraject werken jij en ik 2 dagdelen intensief samen. Deze 2 dagdelen verspreiden we over 2 dagen, met 2-3 weken tijd ertussen om zaken te laten bezinken en rijpen;

>Twee kennismodules (pdf) naar keuze uit mijn Next Step Executive programma, die relevant zijn voor jouw vraagstuk. Ik adviseer je graag. De kennismodules bevatten achtergrond, theorie en reflectievragen. Bijvoorbeeld ‘De weg vrijmaken voor sterk en authentiek leiderschap’ of ‘Je expertise en potentieel verzilveren in de organisatie’ of ‘Persoonlijke essentie, identiteit en authenticiteit’ of ‘Leiden vanuit je waarden’. Een overzicht van alle kennismodules waar je keuze uit hebt vind je onder Next Step Executive;

>Voorbereidende opdracht voor het eerste dagdeel;

>Verdiepende opdracht op basis van het eerste dagdeel, als input voor het tweede dagdeel;

>Afsluitende opdracht mee naar huis om na de Carrière Katalysator de lijn door te trekken naar de toekomst;

>Nazorg: van nieuwe ontwikkeling kómt nieuwe ontwikkeling. Dan ontstaan ook vaak nieuwe vragen, of behoefte aan klankbord. Daarom mag je me binnen een maand na jouw Carrière Katalysator nog mailen met je vragen, of even iets tegen me aanhouden.

Wat levert de Carrière Katalysator je op?

Na afloop van de Carrière Katalysator voel je je verbonden met de carrièrestap waarvoor je jezelf wilt warmlopen, heb je nieuwe steun in de rug voor je leiderschap, en een strategisch plan waarmee je versneld naar je volgende carrièrestap toe kunt werken.

Enthousiast geworden?

Denk je hier ben ik klaar voor, maar heb je nog een aantal vragen? Laten we dan even bellen of de Carrière Katalysator passend voor je is. Dat gesprek is vrijblijvend en kosteloos, en regel je via onderstaande knop.


Veelgestelde vragen over deCarrière Katalysator

 

Wanneer start het programma?

Na aanmelding plannen we direct het eerste coachinggesprek in. Dat kan vaak al op korte termijn.

Kan dat wel, succesvolle coaching in maar 2 dagdelen

Zeker! In 2 dagdelen kunnen we intensief en effectief werken. Dit compacte traject werkt als een katalysator om naar je volgende carrièrestap te komen.

Valt dit traject onder opleidingsbudget bij mijn werkgever?

Die kans is groot. Mijn klanten krijgen de coaching regelmatig geheel of gedeeltelijk vergoed uit het opleidingsbudget van de organisatie.

Leiderschap versterkers voor vrouwelijke leiders

Over Karen

Achtergrond in engineering en psychologie
Ratio én intuïtie
Biedt veiligheid én daagt uit
10+ jaar technisch bedrijfsleven
10+ jaar ondernemer
10+ jaar coach
Schreef gastblogs voor diverse carrièreplatforms
Meer over Karen.