Vrouwelijk leiderschap coaching

Ontwikkel sterk vrouwelijk leiderschap voor een topcarrière.

Vrouwelijk leiderschap coaching

Vakkundig sparren met een professionele coach van buiten je werkkring

Met 10-20 jaar ervaring word je in jouw positie regelmatig uitgedaagd op je leiderschap. Daar wil je integer in handelen. Je wilt het juiste doen én doeltreffend je eigen lijnen volgen.

Organisaties hebben meer dan ooit behoefte aan ervaren professionals die dienend leiderschap inzetten op basis van hun eigen visie en vernieuwende ideeën. Veel vrouwen hébben een ijzersterk gedachtengoed maar zijn terughoudend daarin hun leiderschap ten volle te nemen. Zij voelen zich geremd door externe en innerlijke barrières: een glazen plafond in de organisatie én in eigen hoofd.

Vrouwelijk leiderschap coaching

Doorbreek je barrières, ontwikkel sterk vrouwelijk leiderschap

Als je het onderliggende mechanisme van deze barrières goed leert herkennen en doorgronden, kun je het transformeren in een beter mechanisme en als vrouw heel sterk leiderschap ontwikkelen. Inclusief heldere en overtuigende taal en gedrag om mensen in je visie en ideeën mee te krijgen.

Met 10-20 jaar ervaring heb je enorm veel expertise in huis. Het ontwikkelen van sterk vrouwelijk leiderschap is de sleutel om vanuit jouw expertise en ervaring een prachtige betekenisvolle carrière te hebben.

Wat kun je verwachten van vrouwelijk leiderschap coaching?

Met leiderschapscoaching voor vrouwen help ik je als coachend sparringpartner om jouw leiderschap te versterken en denk ik intensief en betrokken met je mee over je vraagstukken op leiderschap en carrière. Ook over concrete actuele situaties in je werk en hoe je daarin verbindend, dienend en sterk leiderschap kunt nemen.

In deze vrouwelijk leiderschap coaching ga je zien in welke patronen je vastzit en hoe je die kunt doorbreken. Welke triggers heb jij die jou uit je autonomie halen? Hoe kun je voorkomen dat je uit het lood wordt geslagen als iemand jouw rode knop indrukt? En hoe voorkom je dat jij de rode knop van de ander indrukt waardoor je veel weerstand kunt voorkómen?

Met behulp van de coachgesprekken vind jij een doeltreffende insteek voor effectief en prettig leiderschap in je dagelijkse werk, en manieren om je leiderschap verder te ontwikkelen ten behoeve van jouw persoonlijke en professionele groei. Zodat ook je carrière blijft groeien.

Vrouwelijk leiderschap coaching

Leiderschap coaching voor vrouwen – hoe gaan we te werk?

Naast direct bruikbare kennis krijg je het vertrouwen en het lef om het te gaan dóen. Dat kan ook een heel praktische component hebben: welke taal, welke woorden helpen jou je doelen te bereiken. En hoe doe je dat op jouw heel eigen manier?

Je kunt praktijksituaties uit je eigen werk inbrengen als casuïstiek die we in de coaching behandelen. Je kunt het geleerde direct toepassen in je werk.

Vrouwelijk leiderschap coaching bestaat uit 1 op 1 coachgesprekken met mij.  Hoeveel coachgesprekken nodig of gewenst zijn, bepalen jij en ik in overleg. Bij een afgebakende overzichtelijke vraag is het ook mogelijk slechts één coachgesprek af te nemen.

Je bent welkom in mijn lichte kantoor in de monumentale Van Marken Villa in Delft. Een consult vanuit je eigen kantoor kan ook, met (video)bellen.

dr. Lisa Peters (moderator bij Dagverlichter): ‘Uit ervaring weet ik dat Karen in een uur hele rake vragen kan stellen waar hele rake antwoorden op komen’.

(Consultant): ‘Ik wist dat ik heel veel kon bieden maar het lukte me niet dat volledig te laten zien. Ik wilde in mijn nieuwe positie beter mijn rol kunnen pakken. Dat is gelukt.’

Voorbij het glazen plafond

Coaching van vrouwelijk leiderschap

Over Karen

Karen Rensma is senior coach en helpt hoogopgeleide vrouwen (analytisch profiel) om succesvol keuzes en carrière te maken zonder hun eigenheid te verliezen. Voorbij de glazen plafonds in je organisatie én in je eigen hoofd.

10+ jaar ervaring in het technische bedrijfsleven, 10 jaar eigen bedrijf, 10 jaar ervaring als coach. Schreef gastblogs voor diverse carrièreplatforms. Lees hier het verhaal van Karen.