Vrouwelijk leiderschap coaching

Ontwikkel sterk vrouwelijk leiderschap voor een topcarrière.

  • Kort traject op specifieke uitdaging in je leiderschap
  • Coaching en sparren op concreet leiderschap vraagstuk uit je dagelijkse praktijk, direct toepasbaar
  • Doeltreffend leiden als jezelf

Vakkundig sparren met een professionele coach van buiten je werkkring

Met 10-20 jaar ervaring word je in jouw positie regelmatig uitgedaagd op je leiderschap. Uiteenlopende uitdagingen, crises en dilemma’s landen op je bord. Daar wil je integer in handelen. Je wilt het juiste doen voor het grotere belang én daarbij je eigen visie volgen.

Kom je in een nieuwe rol, of ontstaat een nieuwe samenstelling van (directie)team? Dat geeft een verandering in de dynamiek. Je vertrouwde aanpak waarmee je tot nog toe altijd succes en waardering boekte, lijkt niet meer te werken. Je hebt nieuw repertoire nodig, uitbreiding van je bestaande opties.

De nieuwe situatie vraagt van je om een nieuw evenwicht te vinden tussen je verhouden tot je omgeving en dichtbij jezelf blijven. Je eigen plek te vinden in een nieuwe dynamiek, en daar stevig is staan.

Organisaties hebben meer dan ooit behoefte aan ervaren professionals die dienend leiderschap inzetten op basis van hun eigen visie en vernieuwende ideeën. Veel vrouwen hébben een ijzersterk gedachtengoed maar zijn terughoudend daarin hun leiderschap ten volle te nemen. Zij voelen zich geremd door externe en innerlijke barrières: een glazen plafond in de organisatie én in eigen hoofd.

Doorbreek je barrières, ontwikkel sterk vrouwelijk leiderschap

Als je het onderliggende mechanisme van deze barrières goed leert herkennen en doorgronden, kun je ze veranderen en heel sterk leiderschap ontwikkelen. Inclusief heldere en overtuigende taal en gedrag om mensen in je visie en ideeën mee te krijgen.

Ontwikkeling en versteviging van jouw (zelf)leiderschap leidt tot persoonlijke en professionele ontwikkeling. Klanten vertellen dat dit hun zelfvertrouwen en carrière een nieuwe impuls heeft gegeven.

In the end helpt Hardhout & Porselein leiderschapscoaching je ook om voor te sorteren op een volgende stap in je carrière, al is dat niet per se het doel. Als dat wel expliciet jóuw doel is, kijk dan eens bij Next Step, het complete coachtraject om een volgende stap in je carrière te onderzoeken, herkennen en zetten.

Dit Next Step traject voor je carrière heeft een speciale add-on Coachend Leiden (ook los verkrijgbaar). In die vorm is het traject een combi van kennismodules, coaching en training specifiek gericht op het (door)ontwikkelen van coachend, inspirerend en dienend leiderschap.

Wat kun je verwachten van Hardhout & Porselein vrouwelijk leiderschap coaching?

Met leiderschapscoaching help ik je als jouw coachend sparringpartner om je leiderschap te versterken en denk ik desgewenst intensief en betrokken met je mee over je persoonlijke en strategische vraagstukken op leiderschap en carrière.

Je kunt ook concrete actuele situaties inbrengen die spelen in je werk, om te onderzoeken hoe je daarin het beste kunt handelen, zodanig dat je de organisatie vooruit helpt op een manier die past bij jou als mens.

Als je vastzit in bepaalde patronen, wordt dat zichtbaar gemaakt in deze vrouwelijk leiderschap coaching. We kijken ook hoe je ze kunt doorbreken.

Welke triggers heb jij die jou uit je autonomie halen? Hoe kun je voorkomen dat je uit het lood wordt getikt als iemand jouw rode knop indrukt? En hoe voorkom je dat jij de rode knop van de ander indrukt? Zo kun je veel weerstand voorkómen, en krijg je gemakkelijker en beter dingen voor elkaar.

Vrouwelijk leiderschap coaching

Leiderschap coaching voor vrouwelijke leiders – hoe gaan we te werk?

Naast direct bruikbare kennis coach ik je om het vertrouwen en het lef te voelen om het te gaan dóen. Dat kan ook een heel praktische component hebben: welke taal, welke woorden helpen jou je doelen te bereiken. En hoe doe je dat op een heel eigen manier, zonder jezelf te overschreeuwen?

Je brengt een praktijksituatie uit je eigen werk in als casuïstiek die we in de coaching behandelen. Je kunt het geleerde nog dezelfde dag toepassen in je werk.

Tijdens deze vrouwelijk leiderschap coaching werken we 1-op-1 aan een concrete situatie waarin jij wordt uitgedaagd op je leiderschap. Hoeveel coachgesprekken gewenst zijn, bepalen jij en ik in overleg. In 5 tot 10 consulten kun je doorgaans een enorme groei in jouw leiderschap doormaken.

Je bent welkom in mijn lichte kantoor in de monumentale Van Marken Villa in Delft. Een consult vanuit je eigen kantoor kan ook, met (video)bellen.

dr. Lisa Peters (moderator bij Dagverlichter): ‘Uit ervaring weet ik dat Karen in een uur hele rake vragen kan stellen waar hele rake antwoorden op komen’.

(Consultant): ‘Ik wist dat ik heel veel kon bieden maar het lukte me niet dat volledig te laten zien. Ik wilde in mijn nieuwe positie beter mijn rol kunnen pakken. Dat is gelukt.’

Leiderschap versterkers voor vrouwelijke leiders

Over Karen

Achtergrond in engineering en psychologie
Ratio én intuïtie
Biedt veiligheid én daagt uit
10+ jaar technisch bedrijfsleven
10+ jaar ondernemer
10+ jaar coach
Schreef gastblogs voor diverse carrièreplatforms
Meer over Karen.