Next Step Executive

 

Authentiek en succesvol je volgende carrièrestap

 • 1-op-1 Programma (coaching & training)
 • Voor vrouwelijke leiders met ambities voor MT/Executive of andere senior leiderschapspositie
 • Succesvol voorbij het glazen plafond (in de organisatie én in je eigen hoofd)

Next Step Executive: authentiek en succesvol voorbij het glazen plafond

Next Step Executive is een compleet en verdiepend programma voor vrouwelijke leiders met MT/executive ambities om hun leiderschap te versterken, succesvol te navigeren in een mannencultuur, (trouw aan) zichzelf te blijven en vol voor hun meerwaarde te staan. Zodat zij vol overtuiging kunnen doorgroeien naar een MT/executive rol of andere senior leiderschapspositie.

 

Het punt is dit…

Denk je wel eens: ik ben toch niet zóver gekomen om nu te stagneren?

Merk je dat je niet volledig tot je recht komt door de dynamiek, verborgen normen, impliciete vooroordelen (unconscious bias) en regels onder de radar in de mannencultuur van je organisatie – terwijl je nog een heleboel meer in je mars hebt?

Heb je de ambitie om door te groeien naar een MT/Executive rol of andere senior leiderschapspositie?

Voel je de behoefte en de noodzaak om dichter bij jezelf te blijven in het werk dat je doet?

Voel je het verlangen om met groter zelfvertrouwen jouw visie, deskundigheid en leiderschap neer te zetten?

Voel je je geroepen om bij te dragen aan een wereld waarin verbindend en dienend leiderschap niet de uitzondering is maar de nieuwe standaard?

Herkenbaar? Lees hieronder meer over ‘Next Step Executive’, het 1-op-1 coaching programma waar je groter uitkomt dan je erin ging, en waarmee je jouw volgende stap zet in je leiderschap en je carrière.

Het programma is opgebouwd uit 2 lagen

Laag 1 – Je meerwaarde vergroten vanuit authenticiteit.

De eerste laag gaat over authenticiteit en helpt je dicht bij jezelf te komen. Want je wilt werken en leiden in lijn met wie je bent. In lijn met: je waarden, je idealen, wat je te bieden hebt, waartoe jij je geroepen voelt en je authentieke ambities. Nog meer je eigen geluid en visie vinden. Steeds meer jezelf zijn. Die authenticiteit is het fundament onder je leiderschap, onmisbaar voor iedere leider.

Laag 2 – Je leiderschap versterken.

De tweede laag helpt je om je leiderschap verder te ontwikkelen: je bestaande leiderschapskwaliteiten versterken en je leiderschapsrepertoire uitbreiden, terwijl je helemaal (trouw aan) jezelf blijft. Je (her)vindt de mogelijkheden, het vertrouwen en de moed om te leiden als jezelf. Waardoor je opgewassen zult zijn tegen de uitdagingen die je tegen gaat komen onderweg naar een MT/executive rol. De dynamiek en verborgen normen/vooroordelen op dit niveau die anders zijn dan je gewend bent (zeker in een mannencultuur), leer je te doorgronden én succesvol te navigeren. Daarbij de valkuilen op de weg naar sterk leiderschap herkennend en omzeilend. Steeds authentieker in je leiderschap, waardoor je op een natuurlijke manier overtuigend bent en meer invloed krijgt om de koers van je organisatie mede te bepalen, ten goede.

Juist door de combinatie van beide lagen van het programma sta jij straks als vrouwelijke leider als een huis en groei je soepel naar de grotere rol die je ambieert. Het resultaat: groeiende impact, invloed en betekenisgeving. Zonder jezelf te overschreeuwen en zonder ellebogenwerk, want daar moet je niks van hebben.

‘I had the luck of meeting Karen during a transition time from different jobs. With her encouraging attitude, I managed to achieve and take great changing steps. She gave me confidence and tips on how to structure my thinking, and how to deliver a message in difficult situations. With this in my pocket, I managed to be successful! I still have a lot to learn, but i believe she will help me to be on the right track.’ – Beatrice Albanese, Senior Product Manager Enzymes at DSM
“Karen is verrassend scherp in haar analyses en ze heeft me regelmatig verbaasd met ‘spot on’ vragen of stellingen, die me ook regelmatig wisten te raken. Door haar verhelderende vragen was ik in staat mijn gedachten te ordenen en antwoorden te formuleren op relevante vragen die ik mezelf niet wist te stellen. Karen is gedreven in haar aanpak, straalt rust en vertrouwen uit, neemt de tijd, kan het luchtig houden, maar is ook goed in staat om onder de oppervlakte te komen en tot de essentie. Ik volgde het traject Leiderschapscoaching, waarin ze me hielp mogelijkheden en kwaliteiten te zien; hierdoor herwon ik vertrouwen op mijn eigen visie en kan ik mijn kenmerkende eigenschappen nu beter waarderen en inzetten. Iedere week opnieuw keek ik uit om naar Karen te gaan, waar ik supergastvrij onthaald werd!” – Eefje Roodvoets, Customer Experience Lead bij NACO Airport Consultants

Programma inhoud van Next Step Executive

Next Step is een exclusief 1-op-1 programma waarin je jezelf nieuwe kennis en vaardigheden eigenmaakt, die je de volgende dag gelijk kunt toepassen in je werk. Om de coachtijd optimaal te kunnen gebruiken, heeft het programma een backbone van zorgvuldig opgebouwde kennismodules: pdf-modules met integrale reflectievragen waar je thuis alvast mee aan de slag kunt. Tijdens de 1-op-1 sessies voor coaching, sparring en training kunnen we daardoor gelijk de diepte in. Deze sessies vullen we in op basis van jouw specifieke ontwikkel- en coachvraagstuk: persoonlijk, verdiepend en puur maatwerk.

 

Modules bij Laag 1 – Je meerwaarde vergroten vanuit authenticiteit

Persoonlijke essentie, identiteit en authenticiteit

Dit vormt het fundament onder je leiderschap, en de backbone van je carrière. Waar mag je nog in schuiven  om te zorgen dat je werk in het verlengde van je identiteit komt te liggen? Wie ben je altijd al geweest, wie ben je geworden en wie kun je nog worden in de toekomst? Weet wat je nodig hebt om op je best te zijn en dicht bij jezelf te blijven in het werk dat je doet, zodat alles op zijn plek valt. Dat brengt rust, is krachtig, en maakt jou een interessante kandidaat voor prestigieuze projecten en interessante posities.

Leiden vanuit je waarden

Het is tijd om (hernieuwd) scherp te krijgen: Wat zijn jouw niet-onderhandelbare waarden in leven en werk? Hoe kun je die belangrijk maken in je dagelijkse werk en leiderschap? Hoe kun je het verschil maken dat je zou willen zien in de wereld en in je organisatie? Hoe wil jij leiden? Wat voor leider wil jij zijn? En in hoeverre breng je dat in de praktijk? Welke hindernissen ontmoet je daarbij? Hoe zet je je kernwaarden in als betrouwbaar kompas als basis voor sterk en integer leiderschap.

Je expertise en potentieel verzilveren in de organisatie

Werkend vanuit je authenticiteit, talenten en expertise heb je maximale toegevoegde waarde voor je organisatie, is werk vervullend en vreugdevol, kun je voluit invulling geven aan je ambities en je volledige potentieel benutten. Door  te weten en te kunnen verwoorden welke specifieke waarde jij met jouw ervaring en expertise meebrengt, en hoe dat van meerwaarde is in een MT/Executive rol of andere senior leiderschapspositie die jij ambieert, kun je jezelf ook heel duidelijk als zodanig gaan profileren.

Ruimte geven aan je roeping

Hoe kun je jouw expertise inzetten om te doen waar jij je toe geroepen voelt, waarmee jij relevante impact wilt maken en waar je voor door het vuur gaat. Dat brengt het vuur in je leiderschap en brengt bezieling in je carrière.

Modules bij Laag 2 – Je leiderschap versterken

De weg vrijmaken voor sterk en authentiek leiderschap

Waarin staat jouw beschermingsinstinct je nog in de weg? Waarin houdt je instinctieve veiligheidsmodus jou nog veilig in je comfortzone, zodat je niet altijd: naar voren stapt, jezelf uitspreekt, 100% gaat staan voor jouw visie, expertise, gedachtengoed, idealen? Waardoor je nog niet altijd volledig in je leiderschap stapt? Je kunt alles leren over sterk leiderschap, maar zolang de stem van je beschermingsinstinct in je hoofd ondermijnende gedachten blijft oplepelen zoals ‘maak je maar geen illusies’, ‘nu is nog niet het goede moment’, ‘wat als je niet geschikt bent voor die grotere rol?’, ben je je leiderschap aan de voorkant aan het versterken en via de achterdeur aan het ondermijnen. Daarom: first things first. Eerst maar eens voorgoed de ballast afleggen van oude (of juist nieuwe) onzekerheden en de belemmerende stem van je innerlijke criticus . Ze zijn het glazen plafond in je eigen hoofd. Dit innerlijk werk wordt je doorbraak.

Jezelf leiden

Hoe vind je keer op keer de kracht, het vertrouwen en de moed om scherpe keuzes te maken, knopen door te hakken, de lijnen uit te zetten. Om standvastig achter je besluit te blijven staan, ook als het spannend wordt. Of om zonder gezichtsverlies terug te komen op een besluit, omdat je voortschrijdend inzicht hebt. Open te staan voor feedback zonder je teveel te laten sturen door waardering of kritiek. Innerlijke kalmte en vertrouwen te bewaren als je wordt uitgedaagd in je leiderschap. Als je jezelf steeds beter kunt leiden, kun je ook je leiderschap in de organisatie steeds verder laten groeien.

Effectief en verbindend onderhandelen en je doelen bereiken

Hoe je in sollicitaties en uiteenlopende werksituaties soepel de eigen regie houdt, effectief stuurt, onderhandelt en je doelen bereikt – ook als de verschillende standpunten en belangen ver uit elkaar liggen. Het spel van gelijkwaardigheid én hiërarchie, waarom je beide moet beheersen, en hoe je dat sympathiek en effectief doet. Met jouw visie op een prettige manier gewicht in de schaal leggen en anderen meekrijgen. Je invloed en impact vergroten en inzetten, ten goede.

Personal branding en marketing voor je carrière

Heldere en krachtige taal spreken. Een strategie ontwikkelen om jezelf authentiek en effectief te profileren en positioneren, zonder borstklopperij en zonder jezelf anders voor te doen. Zodat je wordt gezien als de vanzelfsprekende kandidaat voor de rol die je ambieert, zonder ellebogenwerk. Ook: een strategische route ontwikkelen naar jouw beoogde MT/Executive rol.

Krachtig leiden en groeien in je carrière, zonder je te hoeven gedragen als een kerel

In een organisatie met een overwegend mannelijke cultuur, kun je als vrouw makkelijk de indruk hebben dat je je als een man moet gedragen om hogerop te komen. En door de nog altijd ongelijke vertegenwoordiging van mannen en vrouwen in hogere posities, neemt die mannelijke cultuur alleen maar toe naarmate je hoger in de boom komt. Maar doen zoals de mannen om je heen is niet de uitkomst. Juist als jezelf, vanuit jouw waarden en visie, maak je een positief verschil. Maar de realiteit is waarschijnlijk ook dat je te maken krijgt met impliciete vooroordelen (unconscious bias), verborgen normen en regels onder de radar: het glazen plafond in de organisatie. Gelukkig kun je leren hoe je hier succesvol in navigeert. In deze module krijg je daarvoor de kennis en de tools.

Dealen met weerstand

Start je in een senior leiderschapspositie, dan kun je weerstand verwachten. Niet iedereen zal je het voordeel van de twijfel geven, sommigen zullen je tandenknarsend  bejegenen omdat zij liever zelf die positie hadden gekregen. En jouw vernieuwende visie zal ook niet van iedereen applaus krijgen. Weerstand bij anderen herkennen, en doorzien wat daarachter verscholen gaat zodat je erop kunt coachen en impasses worden opgelost en groei ontstaat. En hoe zit het met jouw eigen weerstand, als je op weerstand bij de ander stuit? De dynamiek herkennen en leren hoe je jezelf en de ander uit de weerstand kunt wegleiden. Zodat je in verbinding blijft met jezelf en met de ander en werkelijk dingen gedaan krijgt. Cruciale voorbereiding op een succesvolle start in de leiderschapspositie waar jij je voor warm aan het lopen bent! Bovendien kun je in je sollicitatie vragen verwachten om te toetsen of je goed bestand bent tegen weerstand. Na deze module kun je daarover in gesprek en in functie overtuigend en soepel in bewegen.

 

Vorm van het programma

Next Step Executive is een exclusief 1-op-1 programma. Een backbone van zorgvuldig opgebouwde kennismodules (pdf-bestanden die je kunt downloaden zodat ze voor altijd voor je beschikbaar blijven) over relevante thema’s op authenticiteit en leiderschapsontwikkeling vormen de basis onder dit programma. Voor de 1-op-1 coaching, consulting en training sessies steken we in op de thema’s die voor jouw persoonlijke ontwikkel- en coachvraagstuk het meest relevant zijn. Je krijgt dus puur maatwerk, ondersteund door uitvoerige en praktische kennismodules.

In dit programma krijg je:

-8 coachconsulten 1-op-1 (coaching, training & consulting) (*)
-10 kennismodules (pdf) inclusief reflectievragen
-1 themamiddag
-template om op je eigen voortgang en ontwikkeling te reflecteren
-wekelijks mijn feedback op je ontwikkeling en antwoord op al je vragen

(*) de gesprekken vinden plaats in mijn lichte kantoor in het monumentale Van Marken gebouw in Delft, of via Zoom als dat jou beter past.

“Ik zat net in een nieuwe managementfunctie, ik wist dat ik heel veel kon bieden maar het lukte me niet dat volledig te laten zien. Door het coachtraject bij Karen durf ik meer te vertrouwen op mijn eigen visie, en ben ik me meer bewust van mijn meerwaarde. Daardoor neem ik mijn rol steviger in. Ik voel me vele malen rustiger nu, ook thuis geeft dat een groot verschil. Ik kan mijn team nu op een betere manier ondersteunen. Dat heeft veel veranderd voor mijn team. Als team én als afzonderlijke professionals zijn we beter geworden. Ik ben Karen dankbaar dat zij steeds nieuwe openingen liet zien, die ik zelf nog niet zag. En het was fijn dat ik veel dingen uit de coaching gelijk kon toepassen.” – Managing consultant

“Karen heeft mij geholpen inzicht te krijgen in mijn kwaliteiten en deze te verwoorden. Door dit inzicht wist ik wat mijn volgende stap kon zijn. Het was helpend om met Karen te praten. Ze is rustig en stelt precies de juiste vragen om je verder te helpen.” – Stephanie Kasteel, directeur bij Kindcentrum Vroondaal

Professionals die ik coachte werken onder andere in tech-bedrijven, zakelijke dienstverlening, (technische) universiteit en hogeschool, rijksoverheid, ziekenhuis, waterschap, pensioenfonds, advocatenkantoor, schoolbestuur, consultancy bureau en ingenieursbureau.

Welkom aan boord

 • Als je met nog groter vertrouwen jouw visie, deskundigheid en leiderschap neer wil zetten…
 • Als je jezelf op geen enkele manier meer wil (laten) terughouden maar je helemaal vrij wil voelen je plek in te nemen…
 • Als je meer uitgesproken wil worden, zonder te hoeven zijn en doen als de kerels in je organisatie…
 • Als je de skills wil leren waarmee je krachtig bent (en dat ook voelt) in je leiderschap én helemaal jezelf blijft…
 • Als je nog veel serieuzer wil worden genomen door de zittende eindbeslissers…
 • Als je nog authentieker wil durven leiden…
 • Als je een strategisch pad wil ontwikkelen naar MT/Executive Level of een andere senior leiderschapspositie…
 • Als je je volle potentieel wilt benutten en je invloed en daarmee je impact wil vergroten…
 • Als je bij wil dragen aan een wereld waarin authentiek, verbindend en dienend leiderschap niet langer de prettige uitzondering is maar de nieuwe standaard…

Dan Is Het Next Step Executive Programma Voor Jou

  Enthousiast geworden?

  Denk je hier ben ik klaar voor, maar heb je nog een aantal vragen? Laten we dan even bellen of Next Step Executive passend voor je is. Dat gesprek is vrijblijvend en kosteloos, en regel je via onderstaande knop:

   

  Leiderschap versterkers voor vrouwelijke leiders

  Over Karen

  Achtergrond in engineering en psychologie
  Ratio én intuïtie
  Biedt veiligheid én daagt uit
  10+ jaar technisch bedrijfsleven
  10+ jaar ondernemer
  10+ jaar coach
  Schreef gastblogs voor diverse carrièreplatforms
  Meer over Karen.