Next Step Carrière Maken

Exclusieve coaching voor vrouwen

3 tot 6 maanden maatwerk traject

Groeien naar en in een nieuwe rol

Jouw volgende stap herkennen én zetten

Carriere maken coaching voor vrouwen

De Next Step in je carrière maken?

Next Step is een exclusief coachtraject waarin je in een aantal maanden toewerkt naar nieuwe groei in je carrière. Wat een passende Next Step is in jouw carrière is afhankelijk van jouw wensen, kwaliteiten, potentieel en persoonlijkheid. In dit coachtraject gaan we dat samen onderzoeken. Niet aan de oppervlakte, want dat kan je zelf wel, maar de diepte in: terug naar de essentie, en door naar de bedoeling.

Resultaten van dit traject: nóg beter uit de verf komen in je huidige functie, doorgroeien naar een grotere rol of juist die horizontale stap maken om dichter bij jezelf te blijven. Jouw volgende stap herkennen én zetten. Met hernieuwd vertrouwen en plezier blijven carrière maken. Voorbij het glazen plafond, in de organisatie én in je eigen hoofd.

Een carrière maken die weer past en uitdaagt

Je hebt na 10 tot 20 jaar carrière maken je waarde ruimschoots bewezen. Je bent klaar om door te groeien. In je huidige functie kom je niet (meer) tot je recht. Je bent misschien uitgekeken op je baan, uit je rol gegroeid. Plezier en voldoening in het werk raken sleets. Of je krijgt te maken met een gedwongen vertrek. Of je hebt de stap naar het hoger management gemaakt en bent nog zoekend hoe in je nieuwe positie jouw leiderschap vorm geeft.

Je voelt dat je nog niet uitgegroeid bent, en toch stel je vast dat je niet meer verder komt. Of je voelt dat er vanuit de organisatie aan je getrokken wordt om door te groeien, terwijl jij je juist afvraagt of dat wel is wat je wilt. Je wilt op een plek zitten waar je met jouw kennis en bekwaamheid een verschil maakt. In een rol waarin je je betekenisvol en gelukkig voelt. Als de match niet meer klopt zul je moeten ingrijpen, anders krijg je wroeging.

Next Step carriere maken

Hoe weet je of je de juiste keuze maakt?

Maar wat is wijsheid? Waarin zal je je het beste thuis voelen en het meest van betekenis kunnen zijn? Doorgroeien binnen de organisatie? Overstappen naar een grotere rol in een andere organisatie of sector? Of past een horizontale move jou beter? Of verder groeien in je huidige rol zodat je helemaal tot je recht komt? Het is belangrijk een weloverwogen keuze maken. Zomaar vacatures afstruinen is schieten met hagel.

Levensvragen

Als je gaat nadenken over een Next Step in je carrière maken, zul je merken dat zich ook andere vragen aandienen:

 • Wat wil ik nu echt?
 • Wat heb ik precies te bieden?
 • Wat heb ik nog meer in mijn mars?
 • Waaraan wil ik bijdragen?
 • Waar krijg ik energie van?
 • Wat wil ik meemaken?
 • Wat vind ik écht belangrijk?
 • Ben ik eigenlijk wel geschikt materiaal voor een grotere rol of hogere positie?
 • Zal ik de grotere verantwoordelijkheid kunnen volhouden zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit van mijn leven?
 • Waar geloof ik in en wat wil ik teweegbrengen?
 • Wat voor rol en positie zijn nu passend bij mijn ontwikkeling als mens en professional, en bij mijn levensdoelen en levensfase?

Niet per se gemakkelijke vragen. Authentieke antwoorden vinden, vraagt om introspectie en (hernieuwd) inzicht in jezelf. Dan kun je nieuwe keuzes maken die weer werkelijk kloppen.

Twijfels horen erbij, onderzoek ze

Werken Het proces van nieuwe keuzes maken kan voelen als ‘de wereld aan je voeten’. Maar het zet ook je zekerheden op losse schroeven. Dan ontstaat gemakkelijk twijfel:

  • Ben ik voldoende gekwalificeerd?
  • Kan ik als vrouw verder groeien in een mannenbolwerk zonder mijn warmte en eigenheid te verliezen?
  • Is mijn huid dik genoeg?
  • Is het haalbaar mijn zakelijke ambities samen te brengen met mijn verlangen naar zingeving?
  • Voel ik authentieke ambitie of is het bewijsdrang?
  • Tot welk niveau wil en kan ik carrière maken?
  • Zal ik gelukkig worden in een andere rol?
  • Kan ik mijn ambities beter wat terugschroeven?
  • Moet ik eerst mijn leiderschap verstevigen?

Twijfels horen erbij. Laat je er niet door uit het veld slaan, kijk ze in de bek en onderzoek ze. Laat je twijfels geen glazen plafond zijn. Als professionele en ervaren coach help ik je je vraagstuk inclusief je twijfels te ontrafelen en tot goede keuzes te komen. Het Next Step carrière traject is hier helemaal voor ingericht.

 


Next Step is een carrièretraject gericht op je persoonlijke ontwikkeling en groei als professional

Next Step is een exclusief coachtraject dat draait om kennis, coaching én praktisch toepassen. Dit brengt een grote persoonlijke ontwikkeling tot stand waardoor je groeit als professional. Daarmee ga je een volgende stap in je carrière maken die je nu misschien niet eens voor mogelijk houdt.

Next Step carriere maken

 

Next Step coachtraject: wat krijg je?

Het Next Step coachtraject doorloop je in een aantal maanden. Je bepaalt zelf hoeveel, reken op een minimale doorlooptijd van 3 maanden. Je krijgt alle (zelf)kennis en tools om je volgende stap op de best mogelijke manier vorm te geven én te verwerven.
Jij en ik werken een aantal maanden samen, 1 op 1. Je krijgt mijn onversneden aandacht en begeleiding. Ik help je om:

 • je wensen en ambities te helpen vormgeven en uitkristalliseren
 • je ideeën te toetsen en je aannames tegen het licht te houden
 • je een stevig klankbord te bieden
 • vanuit compassie te kijken naar jezelf, je mogelijkheden, je twijfels en je grenzen
 • je belemmerende patronen te herkennen en te transformeren
 • je perspectief op te rekken zodat je mogelijkheden voor je zelf gaat zien en aandurven die je nog niet voor mogelijk hield.


‘Dit is een traject voor mensen met carrièrevragen als ‘hoe verder?’, ‘wat wordt mijn volgende stap?’ Dit coachtraject helpt heel goed daar antwoord op te vinden. In dit traject creëer je de gereedschappen waarmee je je volgende carrièrestap kan herkennen én zetten.’

– Business Development Manager van een internationaal tech-bedrijf

Next Step is een 1-op-1 coachtraject. Met aanvullend een aantal momenten waarop ik coachees bij elkaar breng, zodat je ook de ervaring en intelligentie van peers ervaart en je netwerk uitbreidt.

De onderdelen van het coachtraject:

 • Hardhout & Porselein CarrièreScan: het vertrekpunt om je carrière te herijken
 • 9 kennismodules inclusief reflectievragen voor nieuw inzicht en zelfkennis
 • 9x 1 uur persoonlijke coaching 1 op 1 waarvan 1 kick-off sessie om je vertrekpunt, doelen en main focus te bepalen
 • 3x 1 uur coaching in kleine peer group (alle ruimte voor jouw vragen plus de kracht en intelligentie van een steunend en interessant netwerk)
 • 1x live middag (met peer group) voor training, coaching en intervisie op een specifiek thema
 • Wekelijks mijn persoonlijke feedback
 • Doorlopende ondersteuning via WhatsApp, mail, telefoon, zodat je altijd verder kunt

Next Step kennismodules:

Modules en maatwerk. De kennismodules zijn ondersteunend aan de coaching. Ze voorzien je van nieuwe kennis, over jezelf, over keuzes maken en over (zelf)leiderschap. Doordat je zelf vooraf de modules doorloopt, kunnen we in de coachgesprekken direct verdiepen. Op basis van waar jij staat en naartoe wilt bepalen we samen waar voor jou de focus binnen het traject ligt:

Module 1 Je Persoonlijke essentie en identiteit. Je werk is het verlengstuk van je identiteit. Weet wat je nodig hebt om op je best te zijn en te werken vanuit je eigenheid, zodat alles op zijn plek valt. Dat brengt rust, is krachtig, en maakt jou een interessante partij voor prestigieuze projecten en posities.

Module 2 Belemmerende overtuigingen ontmaskerd. Doorzie het mechanisme en herneem de regie. Maak de weg vrij voor moedige keuzes en een gedurfde volgende stap in je carrière.

Module 3 Werken en leiden vanuit je waarden. Waarom je op sommige plekken nooit tot je recht zal komen. Ken je kernwaarden als betrouwbaar kompas voor al je (carrière)keuzes en als basis voor sterk integer leiderschap.

Module 4 Scherp zicht op je unieke talent en potentieel. Werkend vanuit je favoriete talent heb je maximale toegevoegde waarde voor je organisatie, is werk vervullend en vreugdevol, en kun je doorgroeien tot het hoogst mogelijke niveau.

Module 5 Werk maken van je roeping. Ontdekken waar jij voor gemaakt bent, waarmee jij relevante impact maakt en voor door het vuur gaat. Breng de bezieling terug in je carrière.

Module 6 Hoe wil je leven en werken?. Hoe zou je je leven het liefst invulling geven? Hoe mag werk passen in je leven? Welke manier van werken past heel goed bij jou? Welke voorwaarden zijn voor jou van wezenlijk belang?

Module 7 Je waarde op waarde schatten. Weten wat je te bieden hebt en weten wat dat waard is. Jezelf daarmee heel goed weten te positioneren in je huidige baan en ook als je netwerkt, solliciteert en in een nieuwe functie komt. Dit leidt tot een betere positie, meer invloed, een beter salaris en beter carrièreperspectief. Oh ja, en meer plezier.

Module 8 Elegant en effectief onderhandelen en je doelen bereiken. Je leiderschap ontwikkelen en versterken. Hoe je in sollicitaties en uiteenlopende werksituaties soepel de eigen regie houdt, effectief stuurt, onderhandelt en je doelen bereikt. Met jouw visie op een prettige manier gewicht in de schaal leggen en anderen meekrijgen.

Module 9 Stressvrij omgaan met werkdruk. Jouw zelfleiderschap verder ontwikkelen om verder te groeien in je carrière. De handvatten, de tools en het zelfvertrouwen voor een functie op hoog prestatie- en verantwoordelijkheidsniveau, zonder overmatige stress.


Je bent welkom in mijn lichte kantoor in de monumentale Van Marken Villa in Delft. Coaching vanuit je eigen kantoor of woonkamer kan ook, via (video)bellen.

Ervaringen van klanten:

‘Ik had eindelijk een baan waarbij ik alle tick boxjes kon afvinken, en toch was ik er niet gelukkig. In de coaching heb ik geleerd mijn autonomie te versterken. Daar zit ook de vrijheid in om keuzes te maken. Kiezen vanuit verlangen. Ik weet nu heel goed te herkennen wanneer ik op de goede plek zit, en dus ook wanneer niet. Misschien nog wel belangrijker: dat ik daar nu ook op durf te vertrouwen. Ik ben Karen dankbaar dat zij iets in mij zag wat ik zelf nog niet zag. Ik denk dat dit coachtraject heel goed past bij vrouwen die al bewezen hebben hun waarde te hebben, en die zich desondanks nog niet helemaal laten zien in wat zij kunnen.’ –  Marjon Reydon, functioneel beheerder bij Rijkswaterstaat

‘I had the luck of meeting Karen during a transition time from different jobs. With her encouraging attitude, I managed to achieve and take great changing steps. She gave me confidence and tips on how to structure my thinking, how to formulate my thoughts and how to deliver a message in difficult situations. With this in my pocket, I managed to be successful! Karen has a very clear manner of expressing herself and she is sincerely interested in your story and how to make the best out of it. I still have a lot to learn, but i believe she will help me to be on the right track.’ – Beatrice Albanese, Senior Product Manager Enzymes at DSM

‘Ik denk dat Karen als coach heel goed past als je wilt onderzoeken welke rol en betekenis je wilt hebben in je werk en hoe je je ambities binnen een organisatie kunt verzilveren. Hoe je vanuit je persoonlijke drive daar invulling aan geeft. Als je wilt onderzoeken wat je wilt toevoegen in je vakgebied. Als je je wilt ontwikkelen in vrouwelijk leiderschap. En hoe je je balans vindt in je carrière met een gezin op een manier die bij je past. De coaching heeft mij antwoorden gebracht op deze vragen.’ – Roswitha Abraham, docent TU Delft en projectleider bij stichting Droom & Daad

Meer testimonials van meer klanten vind je hier.

Professionals die ik coachte werken onder andere in tech-bedrijven, zakelijke dienstverlening, (technische) universiteit en hogeschool, rijksoverheid, waterschap, pensioenfonds, advocatenkantoor, schoolbestuur, consultancy bureau en ingenieursbureau.

Next Step carrière maken. Interesse?

En ben je bereid en in de gelegenheid om tijd, aandacht en financieel te investeren in jezelf? Vraag een vrijblijvend oriënterend gesprek aan. Dan onderzoeken we samen of het Next Step carrièretraject voor jou passend is op dit moment.

Next Step Carrière maken? Voorbij het glazen plafond

carriere maken met coaching voor vrouwen

Over Karen

Karen Rensma is senior coach en helpt hoogopgeleide vrouwen (analytisch profiel) om succesvol keuzes en carrière te maken zonder hun eigenheid te verliezen. Voorbij de glazen plafonds in je organisatie én in je eigen hoofd.

10+ jaar ervaring in het technische bedrijfsleven, 10 jaar eigen bedrijf, 10 jaar ervaring als coach. Schreef gastblogs voor diverse carrièreplatforms. Lees hier het verhaal van Karen.