Next Step Carrière Maken

Exclusieve coaching voor vrouwen

4 tot 6 Maanden traject

Next Step carrière maken? Dit traject helpt je jouw volgende stap te herkennen én te zetten.

Carriere maken coaching voor vrouwen

De Next Step in je carrière maken?

In 4 maanden het vertrouwen in je volgende carrièrestap en zo de Next Step in jouw carrière maken. Voorbij het glazen plafond, in de organisatie
én in je eigen hoofd.

Je hebt na 10 tot 20 jaar carrière maken je waarde ruimschoots bewezen. Je bent klaar voor een volgende stap in je carrière. Daar help ik je bij.

Een carrière maken die weer past en uitdaagt

In je huidige functie kom je niet (meer) tot je recht. Je bent misschien uitgekeken op je baan, uit je rol gegroeid. Plezier en voldoening in het werk raken sleets. Of je hebt de stap naar het hoger management gemaakt en bent nog zoekend in je nieuwe positie. Bijvoorbeeld omdat je onwennigheid of aarzeling voelt in jouw leiderschap.

Na jaren carrière maken heb je verschillende functies gehad en een mooie groei doorlopen. Je kent het klappen van de zweep en bent een vertrouwde waarde in de organisatie. Juist dan kan je ervaren dat je carrière stagneert. Dezelfde manier van werken waarmee je altijd succesvol en gewaardeerd  was, lijkt ‘uitgewerkt’. Dat merk je. Want je weet ergens heel goed dat je nog helemaal niet uitgegroeid bent, en toch stel je vast dat je niet meer verder komt. Of je voelt dat er vanuit de organisatie aan je getrokken wordt om door te groeien, terwijl jij je juist afvraagt of je dat wel wilt. Je wilt op een plek zitten waar je met jouw kennis en bekwaamheid de meeste impact hebt. In een rol waarin je je gelukkig voelt.

Next Step carriere maken

Hoe weet je of je wel de juiste keuze maakt?

Maar wat is wijsheid? Waarin zal je je het beste thuis voelen. het meest van waarde en betekenis kunnen zijn? Doorgroeien binnen de organisatie? Overstappen naar een grotere rol in een andere organisatie of sector? Of past een horizontale move jou beter in deze fase van je leven? Of wil je in je huidige rol beter tot je recht komen?

Zomaar vacatures afstruinen is schieten met hagel

Je wilt een weloverwogen keuze maken. Zomaar vacatures afstruinen is schieten met hagel. Bovendien merk je dat zich ook andere vragen aandienen. Wat wil ik nu echt? Wat heb ik precies te bieden? Wat heb ik nog meer in mijn mars? Waaraan wil ik bijdragen? Waar krijg ik energie van? Wat wil ik beleven? Ben ik eigenlijk wel geschikt materiaal voor een grotere rol of hogere positie? Zal ik de grotere verantwoordelijkheid kunnen volhouden zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit van mijn leven? Waar geloof ik in en wat wil ik teweegbrengen? Wat voor rol en positie zijn nu passend bij mijn ontwikkeling als mens en professional, en bij mijn levensdoelen en levensfase?

De Next Step in je carrière maken? Een goede coach helpt je tot goede keuzes te komen

Het is aan te raden een samenwerking aan te gaan met een professionele en ervaren coach om dit te ontrafelen en tot goede keuzes te komen.

Anders is er het risico dat je overhaast een onzorgvuldige keuze maakt. Of in de val van de terugtrekkende beweging stapt waardoor je carrière niet langer voortgáát maar voortkábbelt.

Met 10+ jaar ervaring in het (technische) bedrijfsleven, 10 eigen bedrijf, 10 jaar ervaring als coach help ik je naar een keuze die voor jou op
alle fronten klopt.

Next Step carriere maken

Kiezen van binnen naar buiten

Jij wilt de Next Step in je carrière maken en als je je beraadt op een nieuwe carrièrestap moet je eerst terugkeren naar jezelf en inzicht in jezelf krijgen. Vanuit die persoonlijke essentie kun je passende nieuwe keuzes maken, van binnen naar buiten.

Het proces van nieuwe keuzes maken kan voelen als ‘de wereld aan je voeten’. Maar het zet ook je zekerheden op losse schroeven. Dan ontstaat gemakkelijk twijfel en onzekerheid:

 • Ben ik voldoende gekwalificeerd?
 • Kan ik hogerop in een mannenbolwerk mijn mannetje staan zonder mijn warmte en eigenheid te verliezen?
 • Is mijn huid dik genoeg?
 • Kan ik mijn zakelijke ambities samenbrengen met mijn verlangen naar zingeving?
 • Kan ik mijn ambities beter wat terugschroeven?
 • De Next Step in mijn carrière maken, hoe pak ik dat aan?

Ambities moeten vervuld, je hebt ze immers niet voor niets

Nee, je hoeft je ambities niet omlaag bij te stellen! Je hebt ze niet voor niets! Om doeltreffend en succesvol te zijn in je geambieerde rol moet je jezelf specifieke kennis en vaardigheden eigen maken. En je belemmerende overtuigingen en (eigen) glazen plafond overwinnen.

Je leiderschap verstevigen door je masculiene en feminiene kwaliteiten te versterken en te integreren. Zodat je jezelf met hernieuwd zelfvertrouwen goed weet te positioneren, in je huidige functie of in je sollicitatie. En je in je nieuwe functie vanaf Dag Eén iemand bent om rekening mee te houden.


Next Step is een carrièretraject gericht op je persoonlijke ontwikkeling en groei als professional

Next Step is een traject dat draait om kennis, coaching én praktisch toepassen. Dit brengt een grote persoonlijke ontwikkeling tot stand waardoor je groeit als professional en een volgende stap in je carrière zet die je nu misschien nog niet voor mogelijk houdt. Dat is next level carrière maken!

In dit proces stappen brengt direct al meer plezier en energie terug, ook in je huidige werk. Daardoor is dit coachtraject prima te combineren met je huidige drukke baan.

Next Step carriere maken

 

 

Next Step programma

Het fundament van Next Step is een compact coachtraject van 4 tot 6 maanden. Je krijgt alle kennis en tools om je volgende stap op de best mogelijke manier vorm te geven en te verwerven.

Jij en ik werken een aantal maanden samen. Je krijgt mijn persoonlijke begeleiding. Hoogwaardige 1-op-1 coaching om je wensen en ambities te helpen vormgeven en uitkristalliseren, je ideeën te toetsen en je aannames tegen het licht te houden, een bloedeerlijk klankbord voor je te zijn, je te helpen belemmerende patronen te transformeren, je perspectief op te rekken zodat je mogelijkheden voor je zelf gaat zien en aandurven die je nog niet voor mogelijk hield.

En doe je daar graag wat langer over dan 4 tot 6 maanden, omdat je meer ‘suddertijd’ je meer oplevert of gewoon prettiger is? Dan kan dat ook. We doen dit op jouw manier, dus ook op jouw tempo.

Next Step is een 1-op-1 coachtraject. Met aanvullend een aantal momenten waarop ik coachees bij elkaar breng, zodat je ook de kracht en intelligentie van een peer group ervaart en je netwerk uitbreidt.

 

Het coachtraject bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Hardhout & Porselein CarrièreScan: het vertrekpunt om je carrière te herijken
 • 9 kennismodules inclusief reflectieopdrachten voor nieuw inzicht en zelfkennis
 • 9x 1 uur persoonlijke coaching 1 op 1 waarvan 1 kick-off sessie om je vertrekpunt, doelen en main focus te bepalen
 • 3x 1 uur coaching in kleine peer group (alle ruimte voor jouw vragen plus de kracht en intelligentie van een steunend en interessant netwerk)
 • 1x live middag (met peer group) voor training, coaching en intervisie op een specifiek thema
 • De Next Step in je carrière maken? Je ontvangt wekelijks mijn persoonlijke feedback
 • Doorlopende ondersteuning via WhatsApp, mail, telefoon, zodat je altijd verder kunt

Next Step bevat de volgende modules:

Modules en maatwerk. De modules voorzien je van nieuwe kennis, over jezelf, keuzes maken en (zelf)leiderschap.

Daardoor kunnen we in de coachgesprekken direct verdiepen. Op basis van waar jij staat en naartoe wilt bepalen we samen waar voor jou de focus binnen het traject ligt:

Module 1 Je Persoonlijke Essentie. In kaart brengen wat je nodig hebt om op je best te zijn en te werken vanuit je eigenheid. Dan klopt het. Dat brengt rust, is krachtig, en maakt jou een interessante partij voor prestigieuze projecten en posities.

Module 2 Belemmerende Overtuigingen. Doorzie het mechanisme en herneem de regie. Maak de weg vrij voor moedige keuzes en een gedurfde volgende stap in je carrière.

Module 3 Jouw Persoonlijke Kernwaarden. Waarom je op sommige plekken nooit tot je recht zal komen. Ken je kernwaarden als betrouwbaar kompas voor al je (carrière)keuzes en als basis voor sterk leiderschap.

Module 4 Jouw Unieke Talent en Potentie. Werkend vanuit je favoriete talent heb je maximale toegevoegde waarde voor je organisatie, is werk vervullend en vreugdevol, en kun je doorgroeien tot het hoogste niveau.

Module 5 Jouw Mooie Missie. Waar jij voor gemaakt bent, waarmee jij relevante impact maakt en voor door het vuur gaat. Breng de bezieling terug in je carrière.

Module 6 Jouw Ideale Leven. Hoe wil je leven en werken? Hoe mag werk passen in je leven?

Module 7 Je Waarde Op Waarde Schatten. Weten wat je te bieden hebt en weten wat dat waard is. Jezelf daarmee heel goed weten te positioneren in je huidige baan of wanneer je netwerkt, solliciteert en in een nieuwe functie komt. Dit leidt tot een betere positie, een beter salaris en beter carrièreperspectief.

Module 8 Elegant en Effectief Je Doelen Bereiken. Je leiderschap ontwikkelen en versterken. Hoe je in sollicitaties en uiteenlopende werksituaties soepel de eigen regie houdt, effectief stuurt en je doelen bereikt. Met jouw visie op een prettige manier gewicht in de schaal leggen en anderen meekrijgen.

Module 9 Stressvrij Omgaan met Werkdruk. Jouw zelfleiderschap verder ontwikkelen om verder te groeien in je carrière. De handvatten, de tools en het zelfvertrouwen voor een functie op hoog prestatie- en verantwoordelijkheidsniveau, zonder overmatige stress.

 

Je bent welkom in mijn lichte kantoor in de monumentale Van Marken Villa in Delft. Coaching vanuit je eigen kantoor of woonkamer kan ook, via (video)bellen.

Naar behoefte kun je, facultatief, één- of meermalig met 3 maanden verlengen. Bijvoorbeeld om ‘suddertijd’ te creëren om ideeën te laten rijpen en deze in de coaching te toetsen en verder aan te scherpen. Denk ook aan experimenteren met nieuw repertoire om jezelf te profileren en positioneren, begeleiding in het sollicitatieproces, en coaching tijdens de eerste maanden in je nieuwe baan.

Hoe klanten mijn coaching hebben ervaren:

‘Dit is een traject voor mensen met carrièrevragen als ‘hoe verder?’, ‘wat wordt mijn volgende stap?’ Dit coachtraject helpt heel goed daar antwoord op te vinden. In dit traject creëer je de gereedschappen waarmee je je volgende carrièrestap kan herkennen én zetten.’ – Business Development Manager

‘Ik had eindelijk een baan waarbij ik alle tick boxjes kon afvinken, en toch was ik er niet gelukkig. In de coaching heb ik geleerd mijn autonomie te versterken. Daar zit ook de vrijheid in om keuzes te maken. Kiezen vanuit verlangen. Ik weet nu heel goed te herkennen wanneer ik op de goede plek zit, en dus ook wanneer niet. Misschien nog wel belangrijker: dat ik daar nu ook op durf te vertrouwen. Ik ben Karen dankbaar dat zij iets in mij zag wat ik zelf nog niet zag. Ik denk dat dit coachtraject heel goed past bij vrouwen die al bewezen hebben hun waarde te hebben, en die zich desondanks nog niet helemaal laten zien in wat zij kunnen.’ –  Marjon Reydon, functioneel beheerder bij Rijkswaterstaat

‘Ik denk dat Karen als coach heel goed past als je wilt onderzoeken welke rol en betekenis je wilt hebben in je werk en hoe je je ambities binnen een organisatie kunt verzilveren. Hoe je vanuit je persoonlijke drive daar invulling aan geeft. Als je wilt onderzoeken wat je wilt toevoegen in je vakgebied. Als je je wilt ontwikkelen in vrouwelijk leiderschap. En hoe je je balans vindt in je carrière met een gezin op een manier die bij je past. De coaching heeft mij antwoorden gebracht op deze vragen.’ – Roswitha Abraham, docent TU Delft en projectleider bij stichting Droom & Daad

‘Van bore-out naar het opstarten van een eigen bedrijf in één jaar, dat heb ik met Karens hulp maar mooi voor elkaar gekregen!’ – Jolanda

Meer testimonials van meer klanten vind je hier.

Professionals die ik coachte werken onder andere in tech-bedrijven, zakelijke dienstverlening, (technische) universiteit en hogeschool, rijksoverheid, waterschap, pensioenfonds, advocatenkantoor, schoolbestuur, consultancy bureau en ingenieursbureau.

Next Step carrière maken? Interesse?

En ben je bereid en in de gelegenheid om tijd, aandacht en financieel te investeren in jezelf? Vraag een oriënterend gesprek aan. Dan onderzoeken we samen of het Next Step carrièretraject voor jou passend is op dit moment.

Next Step Carrière maken? Voorbij het glazen plafond

carriere maken met coaching voor vrouwen

Over Karen

Karen Rensma is senior coach en helpt hoogopgeleide vrouwen (analytisch profiel) om succesvol keuzes en carrière te maken zonder hun eigenheid te verliezen. Voorbij de glazen plafonds in je organisatie én in je eigen hoofd.

10+ jaar ervaring in het technische bedrijfsleven, 10 jaar eigen bedrijf, 10 jaar ervaring als coach. Schreef gastblogs voor diverse carrièreplatforms. Lees hier het verhaal van Karen.