NEXT STEP

succesvol & vervullend
carrière maken
als hoogopgeleide bèta-vrouw

Het carrièretraject met impact

Doel van het begeleidingstraject

Vormgeven en verwerven van een betekenisvolle carrière en levensvervulling door werk, in je huidige positie of elders.
Een focuspunt hierbij is dat je inkomenspositie en carrièreperspectief behouden blijven of verruimd worden, al naar gelang jouw wensen en ambitieniveau.


NEXT STEP is gericht op je persoonlijke ontwikkeling zodat je beter wordt als professional

We werken toe naar een carrière die jou op het lijf is geschreven, die tot je pensioen perfect met je meegroeit, en mogelijk maakt hoe jij wilt werken en leven:

 • zicht op je persoonlijke essentie en van daaruit een carrière uittekenen die past bij je talenten, drijfveren, idealen en ambities
 • weten hoe het er voor jou concreet uitziet als je maximaal tot je recht komt voor jezelf en de organisatie
 • niet-helpende patronen (en hun triggers) in denken en handelen transformeren – voor meer autonomie, keuzevrijheid en effectieve communicatie waardoor je meer voor elkaar krijgt, zonder conflict en stress.
 • weer/meer leiderschap over je loopbaan, dus grip op je carrière(ontwikkeling)
 • weten welke nieuwe kleur en koers je aan je carrière wilt geven, of dat kan in je bestaande positie of vraagt om een nieuwe baan, nieuwe organisatie of carrièreswitch
 • je carrière op een jou passende groeicurve
 • je zakelijke ambities samenbrengen met je verlangen naar zingeving
 • je ambities als professional in evenwicht brengen met je ambities als moeder, als je kinderen hebt
 • je waarde op waarde schatten en de vaardigheden om jezelf goed te positioneren, en de functie die je ambieert daadwerkelijk te verwerven.
Modulaire opbouw zodat je flexibel bent
Het fundament van NEXT STEP is een kort en krachtig traject van 3 maanden: NEXT STEP IMPACT. Facultatief kun je, afhankelijk van jou behoefte, éénmalig of meermalig een volgend 3-maandentraject te doen: NEXT STEP PROGRESS. Zo kun je steeds een volgende stap blijven zetten in je ontwikkeling. En heb je alle vrijheid om van jouw carrièretraject een traject te maken van 3, 6, 9 of 12 maanden.

NEXT STEP IMPACT

traject (3 maanden)

 

In 3 maanden helder zicht op jouw volgende carrièrestap

Je krijgt snel alle kennis en tools om je ideale baan te ontwerpen, bestaand of nieuw. Je krijgt mijn persoonlijke begeleiding, en die krijg je royaal! Om je door het proces van persoonlijke en professionele ontwikkeling te loodsen. Om je ideeën te toetsen (goed verhaal, maar klopt het ook?). Om dingen op hun plek te laten vallen. Om met je te sparren (van sparren word je beter). Om je perspectief op te rekken (zodat je mogelijkheden voor je zelf gaat zien die je nog niet voor mogelijk hield).

Het NEXT STEP IMPACT traject bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Hardhout & Porselein CarrièreScan: het vertrekpunt om je carrière te herijken
 • 9 kennismodules met implementatieopdrachten
 • 9x 1 uur persoonlijke coaching 1-op-1 (face to face, of online), waarvan 1 kick-off sessie om je vertrekpunt, doelen en main focus te bepalen
 • 3x 1 uur groepscoaching (alle ruimte voor jouw vragen)
 • 1x live middag (groep) voor training, coaching en intervisie op een specifiek thema
 • kleine community via exclusieve NEXT STEP WhatsApp groep: kracht en intelligentie van de groep, interessant netwerk, steunende peer group
 • wekelijkse persoonlijke feedback op je voortgang
 • doorlopende ondersteuning via WhatsApp, mail, telefoon

NEXT STEP modules

Module 1 Je Persoonlijke Essentie. Jij op je best. Werken vanuit je authenticiteit is krachtig, en maakt jou een interessante partij voor projecten, opdrachtgevers en organisaties.

Module 2 Belemmerende Gedachtenpatronen. Doorzie het mechanisme en herneem de regie. Maak de weg vrij naar jouw meest succesvolle en vervullende carrière.

Module 3 Jouw Persoonlijke Kernwaarden. Waarom je bij sommige bedrijven nooit tot je recht zal komen, en je kernwaarden als betrouwbaar kompas voor al je carrièrekeuzes.

Module 4 Jouw Unieke Talent en Potentie. Werkend vanuit je favoriete talent heb je ontzettend veel te bieden en te groeien, en is je werk vervullend en vreugdevol.

Module 5 Jouw Mooie Missie. Waar jij voor gemaakt bent en hoe jij het meest van betekenis kunt zijn. Zet het vuur in jezelf aan!

Module 6 Jouw Ideale Leven. Hoe wil je leven, hoe mag je werk passen in jouw leven, en waar wil je buiten je werk ruimte voor maken in je leven?

Module 7 Je Waarde Op Waarde Schatten. Weten wat je te bieden hebt en weten wat dat waard is. Zodat je jezelf heel goed kunt positioneren, de leukste baan en de leukste projecten krijgt en een beter salaris kunt vragen.

Module 8 Elegant en Effectief Beïnvloeden en Onderhandelen. Hoe je in uiteenlopende werksituaties soepel de regiepositie inneemt, goed kunt sturen en beïnvloeden. Zodat je met jouw visie gewicht in de schaal legt en iedereen mee krijgt. (Ook handig voor thuis J)

Module 9 Stressvrij Omgaan met Werkdruk. Jouw zelfleiderschap verder ontwikkelen om verder te groeien in je carrière. De handvatten, de tools en het vertrouwen voor een functie op hoog prestatie-, ambitie-, en verantwoordelijkheidsniveau, zonder burn-out of bore-out of stress.

Modulair maatwerk

Je bent vrij om telkens naar eigen inzicht al dan niet een volgend 3-maandentraject te doen, om steeds een volgende stap te blijven zetten in je ontwikkeling. Zo heb je alle vrijheid om van jouw carrièretraject een traject te maken van 3, 6, 9 of 12 maanden:

 

NEXT STEP PROGRESS

traject (3 maanden)

Wat je meeneemt uit jouw NEXT STEP IMPACT traject is input voor NEXT STEP PROGRESS. Een PROGRESS traject geeft naast effectieve begeleiding ook ‘suddertijd’ die nodig is om ideeën te laten ontstaan, rijpen en met behulp van coaching te toetsen en aan te scherpen. Tijd ook om keuzes te implementeren en evalueren, en bijbehorende nieuwe hindernissen samen met mij te tackelen.

 

Hoe anderen mijn coaching hebben ervaren:

Roswitha: ‘Karen gaat met veel bevlogenheid, persoonlijke aandacht en diep respect voor de ander te werk om je te begeleiden in je zoektocht naar wie je bent en wat je kunt betekenen. Ik vond de coachgesprekken altijd heel waardevol omdat ze mij echt hielpen in het vinden van antwoorden waar ik al lang naar zocht en waar ik zelf niet uitkwam.’

Rosanne: ‘Het was de investering zéker waard. De kosten van niet-doen waren veel hoger geweest.’

Jolanda: ‘Van bore-out naar het opstarten van een eigen bedrijf in één jaar, dat heb ik met Karens hulp maar mooi voor elkaar gekregen!’

Bianca: ‘Karen stelt de juiste vragen en brengt je waar je niet had gedacht te (kunnen) komen. Dus neem die stap, het kan je leven veranderen!’

Interesse?

Vraag dan hieronder een gesprek aan. Dan onderzoeken we samen of één van mijn coachtrajecten voor jou passend is.

Vervulling in je werk

Over Karen

Karen Rensma (oprichter Hardhout & Porselein) is ervaren coach voor hoogopgeleide bèta-vrouwen die een ambitieuze carrière willen waarin zij inspireren en betekenisvol succes hebben.

10+ jaar ervaring als bèta, 10 jaar ervaring als coach. Creëerde een carrière waarin zij met aanstekelijk plezier maximaal tot haar recht komt Dat ook voor jou binnen handbereik brengen, dat is haar drive. Lees hier het verhaal van Karen.