Next Step Carrière Maken

exclusieve coaching voor vrouwen,

3 maanden of langer.

Next Step carrière maken? Dit is wat je nodig hebt voor de volgende stap.

Carriere maken coaching voor vrouwen

De Next Step in je carrière maken? Carrièrecoaching voorbij de glazen plafonds in je organisatie én in je eigen hoofd.

In 3 maanden het vertrouwen in je volgende carrièrestap en zo de Next Step in jouw carrière maken.

Je hebt in 10 tot 20 jaar carrière je waarde ruimschoots bewezen. Je bent klaar voor een volgende stap in je carrière. Daar help ik je bij.

Een carrière maken die weer past en uitdaagt

In je huidige functie kom je nog niet of niet meer tot je recht. Je bent misschien uitgekeken op je baan, je plezier en voldoening in het werk raken sleets of je voelt onwennigheid of aarzeling in jouw leiderschap .

Impact én carriere maken, meer teweegbrengen, dichter bij het vuur zitten. Je wilt op de plek zitten waar je met jouw kennis en bekwaamheid de meeste impact hebt. Misschien wil je het (hoger) management in, of als je daar al zit, er nog beter uit de verf komen.

Next Step carriere maken 

Hoe weet je of je wel de juiste keuze maakt?

Maar wat is wijsheid? Waarin zal je je het beste thuis voelen. het meest van waarde en betekenis kunnen zijn? Doorgroeien binnen de organisatie? Overstappen naar een grotere rol in een andere organisatie of sector? Of past een horizontale move jou beter in deze fase van je leven?

Zomaar vacatures afstruinen is schieten met hagel

Je wilt een weloverwogen keuze maken. Zomaar vacatures afstruinen is schieten met hagel. Bovendien merk je dat zich ook andere vragen aandienen.

Wat wil ik nu echt? Wat heb ik precies te bieden? Wat heb ik nog meer in mijn mars? Waaraan wil ik bijdragen? Waar krijg ik energie van? Wat wil ik beleven? Ben ik eigenlijk wel geschikt materiaal voor een grotere rol of hogere positie? Zal ik de grotere verantwoordelijkheid kunnen volhouden zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit van mijn leven? Waar geloof ik in en wat wil ik teweegbrengen? Wat voor rol en positie zijn nu passend bij mijn ontwikkeling als mens en professional, en bij mijn levensdoelen en levensfase?

De Next Step in je carrière maken? Een goede coach helpt je tot goede keuzes te komen

Het is aan te raden een samenwerking aan te gaan met een professionele en ervaren coach om dit te ontrafelen en tot goede keuzes te komen.

Anders is er het risico dat je overhaast een onzorgvuldige keuze maakt. Of in de val van de terugtrekkende beweging stapt waardoor je carrière niet langer voortgáát maar voortkábbelt.

Met 10+ jaar ervaring in het (technische) bedrijfsleven, 10 eigen bedrijf, 10 jaar ervaring als coach help ik je naar een keuze die voor jou op alle fronten klopt.

Next Step carriere maken

 

Kiezen van binnen naar buiten

Jij wilt de Next Step in je carrière maken en als je je beraadt op een nieuwe carrièrestap moet je eerst terugkeren naar jezelf en inzicht in jezelf krijgen. Vanuit die persoonlijke essentie kun je passende nieuwe keuzes maken, van binnen naar buiten.

Het proces van nieuwe keuzes maken kan voelen als ‘de wereld aan je voeten’. Maar het zet ook je zekerheden op losse schroeven. Dan ontstaat gemakkelijk twijfel en onzekerheid:

 • Ben ik voldoende gekwalificeerd?
 • Kan ik hogerop in een mannenbolwerk mijn mannetje staan zonder mijn warmte en eigenheid te verliezen?
 • Is mijn huid dik genoeg?
 • Kan ik mijn zakelijke ambities samenbrengen met mijn verlangen naar zingeving?
 • Kan ik mijn ambities beter wat terugschroeven?
 • De Next Step in mijn carrière maken, hoe pak ik dat aan?

Ambities moeten vervuld, je hebt ze immers niet voor niets

Nee, je hoeft je ambities niet omlaag bij te stellen! Je hebt ze niet voor niets! Om doeltreffend en succesvol te zijn in je geambieerde rol moet je jezelf specifieke kennis en vaardigheden eigen maken. En je belemmerende overtuigingen en (eigen) glazen plafond overwinnen.

Je leiderschap verstevigen door je masculiene en feminiene kwaliteiten te versterken en te integreren. Zodat je jezelf met hernieuwd zelfvertrouwen goed weet te positioneren, in je huidige functie of in je sollicitatie. En je in je nieuwe functie vanaf Dag Eén iemand bent om rekening mee te houden.


Next Step is een carrièreprogramma gericht op je persoonlijke ontwikkeling en groei als professional

Next Step is een traject dat draait om kennis, coaching én praktisch toepassen. Dit brengt een grote persoonlijke ontwikkeling tot stand waardoor je groeit als professional en een volgende stap in je carrière zet die je nu misschien nog niet voor mogelijk houdt. Dat is next level carrière maken!

In dit proces stappen brengt direct al meer plezier en energie terug, ook in je huidige werk. Daardoor is dit coachtraject prima te combineren met je huidige drukke baan.

Next Step carriere maken

 

 

Next Step programma

Het fundament van Next Step is een compact coachtraject van 3 maanden. Je krijgt alle kennis en tools om je volgende stap op de best mogelijke manier vorm te geven en te verwerven.

Je krijgt mijn persoonlijke begeleiding. Om je ideeën te toetsen en je aannames door te prikken, een bloedeerlijk klankbord voor je te zijn, je te helpen belemmerende patronen te transformeren, je perspectief op te rekken zodat je mogelijkheden voor je zelf gaat zien die je nog niet voor mogelijk hield.

 

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Hardhout & Porselein CarrièreScan: het vertrekpunt om je carrière te herijken
 • 9 kennismodules met opdrachten voor reflectie en implementatie
 • 9x 1 uur persoonlijke coaching 1 op 1 waarvan 1 kick-off sessie om je vertrekpunt, doelen en main focus te bepalen
 • 3x 1 uur coaching  in kleine peer group (alle ruimte voor jouw vragen)
 • 1x live middag (met peer group) voor training, coaching en intervisie op een specifiek thema
 • kleine community via exclusieve Next Step WhatsApp groep: kracht en intelligentie van een steunend en interessant netwerk
 • De Next Step in je carriere maken? Je ontvangt wekelijks mijn persoonlijke feedback
 • Doorlopende ondersteuning via WhatsApp, mail, telefoon

Next Step bevat de volgende modules:

Modules en maatwerk. De modules voorzien je van nieuwe kennis, over jezelf, keuzes maken en (zelf)leiderschap.

Daardoor kunnen we in de coachgesprekken direct verdiepen. Op basis van waar jij staat  bepalen we samen waar voor jou de focus binnen het traject ligt:

Module 1 Je Persoonlijke Essentie. In kaart brengen wat je nodig hebt om op je best te zijn en te werken vanuit je eigenheid. Dan klopt het. Dat brengt rust, is krachtig, en maakt jou een interessante partij voor prestigieuze projecten en posities.

Module 2 Belemmerende Overtuigingen. Doorzie het mechanisme en herneem de regie. Maak de weg vrij voor moedige keuzes en een gedurfde volgende stap in je carrière.

Module 3 Jouw Persoonlijke Kernwaarden. Waarom je op sommige plekken nooit tot je recht zal komen. Ken je kernwaarden als betrouwbaar kompas voor al je (carrière)keuzes en als basis voor sterk leiderschap.

Module 4 Jouw Unieke Talent en Potentie. Werkend vanuit je favoriete talent heb je maximale toegevoegde waarde voor je organisatie, is werk vervullend en vreugdevol, en kun je doorgroeien tot het hoogste niveau.

Module 5 Jouw Mooie Missie. Waar jij voor gemaakt bent, waarmee jij relevante impact maakt en voor door het vuur gaat. Breng de bezieling terug in je carrière.

Module 6 Jouw Ideale Leven. Hoe wil je leven en werken? Hoe mag werk passen in je leven?

Module 7 Je Waarde Op Waarde Schatten. Weten wat je te bieden hebt en weten wat dat waard is. Jezelf daarmee heel goed weten te positioneren in je huidige baan of wanneer je netwerkt, solliciteert en in een nieuwe functie komt. Dit leidt tot een betere positie, een beter salaris en beter carrièreperspectief.

Module 8 Elegant en Effectief Je Doelen Bereiken. Je leiderschap ontwikkelen en versterken. Hoe je in sollicitaties en uiteenlopende werksituaties soepel de eigen regie houdt, effectief stuurt en je doelen bereikt. Met jouw visie op een prettige manier gewicht in de schaal leggen en anderen meekrijgen.

Module 9 Stressvrij Omgaan met Werkdruk. Jouw zelfleiderschap verder ontwikkelen om verder te groeien in je carrière. De handvatten, de tools en het zelfvertrouwen voor een functie op hoog prestatie- en verantwoordelijkheidsniveau, zonder overmatige stress.

 

Je bent welkom in mijn lichte kantoor in de monumentale Van Marken Villa in Delft. Coaching vanuit je eigen kantoor of woonkamer kan ook, via (video)bellen.

Naar behoefte kun je, facultatief, één- of meermalig met 3 maanden verlengen. Bijvoorbeeld om ‘suddertijd’ te creëren om ideeën te laten rijpen en deze in de coaching te toetsen en verder aan te scherpen. Denk ook aan experimenteren met nieuw repertoire om jezelf te profileren en positioneren, begeleiding in het sollicitatieproces, en coaching tijdens de eerste maanden in je nieuwe baan.

Hoe anderen mijn coaching hebben ervaren:

 

Marjon: ‘Ik had eindelijk een baan waarbij ik alle tick boxjes kon afvinken, en toch was ik er niet gelukkig. In de coaching heb ik geleerd mijn autonomie te versterken. Daar zit ook de vrijheid in om keuzes te maken. Kiezen vanuit verlangen. Ik weet nu heel goed te herkennen wanneer ik op de goede plek zit, en dus ook wanneer niet. Misschien nog wel belangrijker: dat ik daar nu ook op durf te vertrouwen. Ik ben Karen dankbaar dat zij iets in mij zag wat ik zelf nog niet zag. Ik denk dat dit coachtraject heel goed past bij vrouwen die al bewezen hebben hun waarde te hebben, en die zich desondanks nog niet helemaal laten zien in wat zij kunnen.’

Roswitha: ‘Karen gaat met veel bevlogenheid, persoonlijke aandacht en diep respect voor de ander te werk om je te begeleiden in je zoektocht naar wie je bent en wat je kunt betekenen. Ik vond de coachgesprekken altijd heel waardevol omdat ze mij echt hielpen in het vinden van antwoorden waar ik al lang naar zocht en waar ik zelf niet uitkwam.’

Rosanne: ‘Het was de investering zéker waard. De kosten van niet-doen waren veel hoger geweest.’

Jolanda: ‘Van bore-out naar het opstarten van een eigen bedrijf in één jaar, dat heb ik met Karens hulp maar mooi voor elkaar gekregen!’

Bianca: ‘Karen stelt de juiste vragen en brengt je waar je niet had gedacht te (kunnen) komen.’

Professionals die ik coachte werken onder andere in tech-bedrijf, zakelijke dienstverlening, (technische) universiteit en hogeschool, rijksoverheid, waterschap, pensioenfonds, advocatenkantoor, schoolbestuur, consultancy bureau, brancheorganisatie en ingenieursbureau.

.

Next Step carrière maken? Interesse?

Vraag een oriënterend gesprek aan. Dan onderzoeken we samen of het Next Step carrièreprogramma en de investering voor jou passend is op dit moment.

Next Step Carrière maken? Voorbij het glazen plafond

carriere maken met coaching voor vrouwen

Over Karen

Karen Rensma is senior coach en helpt hoogopgeleide vrouwen (analytisch profiel) om succesvol keuzes en carrière te maken zonder hun eigenheid te verliezen. Voorbij de glazen plafonds in je organisatie én in je eigen hoofd.

10+ jaar ervaring in het technische bedrijfsleven, 10 jaar eigen bedrijf, 10 jaar ervaring als coach. Schreef gastblogs voor diverse carrièreplatforms. Lees hier het verhaal van Karen.