Over Jou

 

 

 

 

 

Je waarde ruimschoots bewezen, klaar voor een carrièrestap

Je hebt als hoogopgeleide vrouw met zo’n 20 jaar carrière je waarde ruimschoots bewezen en bent klaar voor een volgende stap: je bent toe aan een grotere rol.

Je wilt meer impact maken, meer relevant zijn en meer teweegbrengen.  Je zou graag in het (hoger) management komen, of een prestigieus project leiden.

Of, als je die rol al hebt, je leiderschap versterken zodat je er nog beter tot je recht komt.

Misschien onderzoek je nog hoe die rol en positie die je ambieert er precies uit ziet mag zien. En: hoe kom je daar, zonder ellebogenwerk maar vanuit eigenheid en integriteit? Hoe kun je als vrouw floreren in een masculiene omgeving?

Daar zou je graag hulp bij hebben van een kundige en ervaren coach. Je zoekt geen quick fix maar persoonlijke verdieping die beklijft en die je praktisch kunt toepassen.

 

Succesvol voorbij het glazen plafond

 Wat je al die jaren deed om succesvol te worden helpt je niet langer vooruit, maar houdt je op je plek. Je groeit niet maar stagneert. Daardoor ben je vatbaar voor twijfel, onzekerheid en belemmerende aannames: Ben ik hier wel voor geknipt? Ben ik wel geschikt materiaal voor die volgende stap? Kan ik de grotere verantwoordelijkheid wel aan? Zal dat me niet meer energie kosten dan ik heb? Moet ik maar opgeven? Waardoor je mogelijk je eigen glazen plafond creëert.

Je hoeft het zéker niet op te geven! Er is iets anders nodig. Je uitstekende vakinhoudelijke en sociale kwaliteiten hebben je gebracht tot waar je nu staat. Vanaf hier verder te groeien vergt nieuwe essentiële kennis en vaardigheden.

Je bent bereid je te laten begeleiden door een coach die eerlijk met je is (je komt niet voor zoete broodjes) en durft te zeggen waar het op staat. Een coach die je helpt te reflecteren op je eigen persoonlijkheid, en op je ingesleten patronen in denken en gedrag, en actief toe te werken naar door jou vastgestelde doelen.

Reflecteren en nadenken, zéker – maar ook handen uit de mouwen!

Na een gedegen voorbereiding vanuit introspectie, kom je ook in actie naar buiten toe. Bijvoorbeeld door actief je netwerk te benaderen (en het mijne, waarmee ik je graag in contact breng), wanneer een positie buiten de organisatie passender blijkt, verkennende gesprekken met recruiters te voeren.

Zoals een klant het treffend uitdrukte: door eerst naar binnen en vervolgens naar buiten te treden ’it grows on you’.

Je hebt je ambities niet voor niets, die moeten vervuld. Van niet-waargemaakte ambities en onbenut potentieel wordt een mens ongelukkig. Je zoekt daarbij naar een goed passende integratie van je carrière ambities met je persoonlijke leven.

Je wilt relevant zijn en echt iets teweegbrengen. Je bent toe aan een grotere rol.
 

 

Karen Rensma

Je snapt de voorwaarden voor succesvolle coaching

Je kunt eerlijk kijken naar jezelf en de keuzes die je hebt gemaakt.

Je groeit graag toe naar nieuwe keuzes. Niet alleen op papier, je durft ze daadwerkelijk te maken.

Je staat open voor bloedeerlijke feedback.

Je hebt jezelf toestemming gegeven om grondig en zonder voorbehoud te onderzoeken hoe je volgende carrièrestap eruit mag zien.

Je staat er voor open je repertoire uit te breiden met nieuwe vaardigheden en strategieën, en andere stijlen in interactie en leiderschap als die je helpen je doelen te bereiken.

Zij gingen je voor… 

Mijn klanten zijn met name vrouwelijke ingenieurs, maar o.a. ook juristen, economen en anderen binnen de zakelijke dienstverlening. En zo nu en dan haakt een man aan.

Mijn coaching is erop gericht mijn klanten naar hun bestemming te brengen. Doorgaans betekent dit dat zij doorbreken naar een betere positie binnen hun organisatie.

Soms blijkt dat zij elders beter op hun plek zijn of het roer helemaal om moet, en werken we toe naar goed vertrek met als insteek dat zij een ambassadeur blijven voor hun huidige organisatie. Dat is in het belang van de organisatie en de klant.

Mijn klanten staan open voor een uitkomst die op de best mogelijke manier bij hen past.

Herken je jezelf in dit profiel? Dan kun jij de volgende zijn…

Voorbij het glazen plafond

Over Karen

Karen Rensma is senior coach en helpt hoogopgeleide vrouwen (analytisch profiel) om succesvol keuzes en carrière te maken zonder hun eigenheid te verliezen. Voorbij de glazen plafonds in je organisatie én in je eigen hoofd.

10+ jaar ervaring in het technische bedrijfsleven, 10 jaar eigen bedrijf, 10 jaar ervaring als coach. Schreef gastblogs voor diverse carrièreplatforms. Lees hier het verhaal van Karen.