Over jou

Je waarde ruimschoots bewezen, klaar om door te groeien in je carrière

Je voelt dat er nog meer in zit

Je hebt als hoogopgeleide vrouw met zo’n 20 jaar carrière je waarde ruimschoots bewezen en bent klaar voor een volgende stap: je bent toe aan een grotere rol. Je zoekt daarbij naar een goed passende integratie van je carrière ambities met je persoonlijke leven.

Je wilt meer invloed en meer impact maken. Je zou graag in het (hoger) management komen, of een prestigieus project leiden.

Misschien onderzoek je nog hoe de rol en positie die je ambieert er precies uit ziet mag zien. En: hoe kom je daar, zonder ellebogenwerk maar vanuit eigenheid en integriteit?

Welke rol je ook hebt, met 10-20 jaar werkervaring je in jouw positie regelmatig uitgedaagd op je leiderschap. Je wilt je leiderschap versterken zodat je nog beter tot je recht komt.

Je gunt jezelf een ervaren coach

Je zoekt klankbord, kennis en praktische handvatten om als vrouw te floreren in een masculiene omgeving. Maar wel op je eigen manier graag.

De meeste succesvolle leiders laten zich regelmatig coachen. Jij snapt dat! En het is ook precies de reden dat je zelf op zoek bent naar een coach. Je zoekt een coach die door de wol geverfd is, zelf uit het bedrijfsleven komt en die ook als coach gedegen is opgeleid en veel vlieguren heeft gemaakt.

Je zoekt geen quick fix maar persoonlijke verdieping die beklijft, én die je praktisch kunt toepassen. Je wilt groeien als persoon en als professional.

Je kunt eerlijk reflecteren op jezelf en de keuzes die je hebt gemaakt. Je staat open voor bloedeerlijke feedback. Je neemt jezelf serieus maar kunt ook om jezelf lachen.

Succesvol voorbij het glazen plafond

Het glazen plafond, in de organisatie én in je eigen hoofd

Je uitstekende vakinhoudelijke en sociale kwaliteiten hebben je gebracht waar je nu staat. Maar naarmate je verdere groeistappen zet merk je dat je vertrouwde manier van doen niet meer zo goed werkt. Daardoor ben je vatbaar voor twijfel, onzekerheid en belemmerende aannames, waardoor je mogelijk je eigen glazen plafond creëert:

 • Misschien ben ik hier toch niet voor geknipt.
 • Ben ik wel geschikt materiaal voor die volgende stap?
 • Kan ik de grotere verantwoordelijkheid wel aan?
 • Zal dat me niet meer energie kosten dan ik heb?
 • Moet ik maar opgeven?

Je hoeft het zéker niet op te geven! Wat je nodig hebt is een andere kijk, en een aanvulling van je bestaande leiderschapsrepertoire. Nieuwe essentiële zelfkennis. Kennis over en vaardigheden in dynamiek en leiderschap.

Het is tijd voor nieuwe keuzes en nieuwe groei

En soms heb je nieuwe keuzes nodig. Opnieuw kiezen voor wat echt past. De deur wijd open om je ambities, vervulling en plezier weer toe te laten. Want waarom zou je niet?

Nieuwe keuzes, verkennen en versterken van leiderschap, een nieuwe (invulling van je) rol. Je bent enthousiast daar naartoe te groeien.

Groei begint vanbinnen, dat weet jij ook. Maar dan ben je er nog niet. Na een gedegen voorbereiding vanuit introspectie, kom je ook in actie naar buiten toe. Want, zoals een klant het zo treffend verwoordde, door eerst naar binnen en vervolgens naar buiten te treden ’it grows on you’.

Je bent toe aan een grotere rol. Je wilt je leiderschap versterken. Zonder je eigenheid te verliezen.
 

 

Zij gingen je voor

Aanvankelijk waren mijn klanten met name vrouwelijke ingenieurs, maar steeds vaker zijn dat ook juristen, economen en anderen binnen de zakelijke dienstverlening. En zo nu en dan haakt een man aan.

Iedere klant heeft haar (of zijn) eigen doel en behaalde dus een heel eigen resultaat. Een kleine greep:

Resultaten die jou wel aanspreken

 • Droom werd werkelijkheid met een baan bij het European Space Research & Technology Center (ESA-ESTEC)
 • Een eigen advocatenkantoor werd opgericht
 • De stap naar interim directeur werd gemaakt
 • En naar vaste directeur
 • Een wetenschappelijke carrière werd met grote opluchting ingeruild voor een terugkeer naar het ambacht van de ‘werkvloer’
 • De stap naar Business Development Manager werd gezet, en naar Lead Auditor, Senior Product Manager, Engineering Department Manager, Programma Manager
 • Een ‘veilige’ baan werd losgelaten om hartstochtelijk zij-instromer in het primair onderwijs te worden
 • Zelfvertrouwen werd herwonnen
 • Leiderschap werd ontwikkeld en verstevigd om beter in de bestaande of nieuwe rol te groeien
 • En ALTIJD werden moedige keuzes gemaakt

Wil je samen met mij aan de slag? Laten we elkaar dan eens spreken.

Voorbij het glazen plafond

Over Karen

Karen Rensma is senior coach en helpt hoogopgeleide vrouwen (analytisch profiel) om succesvol keuzes en carrière te maken zonder hun eigenheid te verliezen. Voorbij de glazen plafonds in je organisatie én in je eigen hoofd.

10+ jaar ervaring in het technische bedrijfsleven, 10 jaar eigen bedrijf, 10 jaar ervaring als coach. Schreef gastblogs voor diverse carrièreplatforms. Lees hier het verhaal van Karen.