Coaching Boost

2 dagdelen exclusieve coaching
voor vrouwen: nieuw perspectief op je carrière

Coaching voor vrouwen en vrouwelijk leiderschap

Een individuele ‘heidag’ verspreid over twee dagen 

Na een carrière van 10 tot 20 jaar bereiken de meesten een kruispunt. Je zult een afslag moeten kiezen, maar hoe bepaal je de juiste? Dit kruispunt dient zich aan in de vorm van verlangen, onvrede, twijfels of een gedwongen vertrek. En doorgaans een heleboel vragen.

Wat is wijsheid? Omhoog op de carrièreladder? Naar een andere organisatie of sector? Het roer om naar een totale carrière switch? Herpositioneren of beter tot je recht komen in je huidige rol? Of je ambities herdefiniëren omdat je leven nu meer of minder ruimte laat voor werk?

De Coaching Boost is een exclusieve 1-op-1 coaching retraite in twee dagdelen voor vrouwen op dit kruispunt in hun carrière.

Coaching voor vrouwen

Je staat voor een belangrijk transitie – de wereld aan je voeten

Zo’n kruispunt in je carrière voelt meestal niet comfortabel, maar betekent in wezen: de wereld aan je voeten. Typerende ‘kruispuntvragen’ roepen in eerste instantie geen antwoorden op, maar nog meer vragen.

 • Wat vind je eigenlijk echt belangrijk in het leven en in je carrière?
 • Waar ben je nou écht goed in?
 • Hoe hervind of vergroot je je enthousiasme en plezier in werk?
 • Waar verlang je naar?

maar ook…

 • Jaag je de juiste ambities na?
 • Wat zijn voor jou belangrijke randvoorwaarden?
 • Kan coaching voor vrouwen daarbij helpen?

Vragen om serieus te nemen! Als je hierin geen weloverwogen keuzes maakt stagneer je. Je carrière zet zich niet voort maar kábbelt voort. Of je neemt juist overhaast een onzorgvuldig besluit.

Coaching voor vrouwen op een carrière kruispunt: een stevig fundament onder je nieuwe uitdaging

Herken het voor wat het is: je staat aan de vooravond van een belangrijke transitie in je carrière. Het is belangrijk jezelf daar succesvol op voor te bereiden. Een professionele en ervaren coach kan je helpen je vragen en dilemma’s te ontrafelen. Met 10+ jaar ervaring in het (technische) bedrijfsleven, 10 jaar een eigen bedrijf, 10 jaar ervaring als coach, begeleid ik je kundig, zorgvuldig en betrokken. Eerst terug naar de basis, zodat je dóór kunt in je carrière.

Theresia: “Ik kwam al vrij snel tot nieuwe inzichten die direct vaste grond onder mijn voeten boden. Karen hielp mij effectief om het gevoel van machteloosheid om te zetten in grip op de zaak. Zo kon ik de regie weer in eigen handen nemen en vooral ook durven loslaten wat me tegenhield.”

Coaching voor vrouwen


Wat kun je verwachten

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe baan moet je eerst inzicht krijgen in jezelf. Om te voorkomen dat de antwoorden blijven steken op het niveau van competentielijstjes, track records en rationeel bedachte wensen, grijpt de Coaching Boost ook aan op een wezenlijker vraagstuk dat daaronder schuilgaat, namelijk: ‘Wat is mijn persoonlijke essentie?’

Keuzes die je maakt kun je tegen het licht houden van die persoonlijke essentie. Zodat je steeds goed kunt inschatten: is dit een goede match? Dit zorgt voor keuzes die op alle fronten kloppen en voorkomt dat je met hagel schiet.

In twee intensieve dagdelen exclusieve coaching voor vrouwen die hun carrière willen herijken breng je je persoonlijke essentie in kaart, jouw blauwdruk voor een vervullende carrière en een vervullend leven.

Hoe werkt het

 • Je ontvangt de Hardhout & Porselein CarrièreScan (pdf) om te bepalen waar je nu staat.
 • Je krijgt de kennismodule Je Persoonlijke Essentie (pdf) met achtergrond, theorie, reflectie- en implementatieopdrachten.
 • Als vertrekpunt vraag ik je de CarrièreScan en de Persoonlijke Essentie module te doen. Hierdoor zal je direct al belangrijke inzichten opdoen.
 • In de 1-op-1 coachgesprekken verdiepen we op jouw uitkomsten en inzichten zodat je aanvullende zelfkennis en nieuw inzicht op onderliggende lagen opdoet.
 • Je neemt twee dagdelen (2 x 4 uur) plaats bij mij aan tafel in mijn lichte kantoor in de monumentale Van Marken Villa in Delft.
 • Twee hele ochtenden of middagen doorpakken zodat er een mooi stuk persoonlijke ontwikkeling op gang komt en je persoonlijke essentie in kaart wordt gebracht. Dit zorgt voor verdieping van je zelfkennis en boost het onderzoek naar je carrièremogelijkheden.
 • Tussen de twee boost sessies zit ongeveer 2 à 3 weken: ‘bezinktijd’ en extra verdieping.
 • Nazorg: wanneer je na afloop van de Coaching Boost met je nieuwe inzichten aan de slag gaat is de kans groot dat nieuwe vragen ontstaan. Daarom kun je binnen een maand na het tweede dagdeel per email nog je vragen voorleggen voor feedback.

Coaching voor vrouwen


Wat levert de Coaching Boost concreet op?

 • Je CarrièreScan nulpuntsmeting: waar sta je, hoe tevreden ben je daarover, welke score geef je aan de verschillende facetten van je carrière(perspectief).
 • Persoonlijk Essentie Schema – jouw blauwdruk voor een succesvolle en vervullende carrière en een vervullend leven.
 • Op basis van je Persoonlijke Essentie Schema: een concreet actieplan met stappen om je volgende carrièrestap te realiseren.
 • Je hebt een nieuw gevoel van richting verworven, en hebt helder wat je los mag laten.
 • Je ervaart ook in je huidige situatie direct al meer energie, rust en plezier.

Monique: “Ik vond Karen een heel prettige coach, die me heeft geholpen na te denken over hoe ik verder wil. Maar ook heel praktische tips gaf. Dat zit nu goed in mijn hoofd en kan ik steeds gebruiken bij twijfel of ik met iets verder moet gaan of niet. Daardoor heb ik in mijn werk inmiddels twee onderwerpen afgestoten waar ik behalve tijd, ook geen zin meer in had. De Coaching Boost heeft me geholpen dit duidelijk te krijgen voor mezelf, én op mijn werk duidelijk te zijn in wat ik wil. Ik raad iedereen een Coaching Boost met Karen aan, want zo goed om op deze manier bewust stil te staan bij je eigen toekomst. Ik ben blij met Karens aanbod dat ik komende tijd met eventuele vragen gewoon nog bij haar terecht kan. Ze helpt je echt verder.” 

Deze coaching voor vrouwen op een carrière kruispunt is een investering van één dag waar je nog jaren profijt van hebt

Met een Coaching Boost ben je één dag (twee dagdelen verspreid over twee verschillende dagen) uit je dagelijkse werkroutine, ook fysiek op een andere locatie. Dat helpt je om afstand te nemen en overzicht te creëren.

Wil je overleggen of dit interessant en passend voor je is? Vraag dan HIER een oriënterend gesprek aan.

Martine: “Compact en intensief deze Coaching Boost. Voor mij werkte dat veel beter dan steeds een los uur coaching. In die twee dagdelen heb ik veel duidelijkheid gekregen op waar het voor mij over moet gaan in mijn werk. Daardoor is zoeken naar een nieuwe functie nu veel makkelijker en leuker!” 

Interesse in een exclusieve 1-op-1 Coaching Boost?

In een oriënterend gesprek kijk ik graag samen met jou of de Coaching Boost voor jou passend is. We kijken dan al direct naar mogelijkheden en nieuw perspectief voor je carrière. Je kunt dit gesprek aanvragen via onderstaande knop.


Veelgestelde vragen over de ‘Coaching Boost’

 

Wanneer start het programma?

Na aanmelding plannen we direct het eerste coachinggesprek in. Dat kan meestal al op korte termijn.

Kan dat wel, succesvolle coaching in maar 2 dagdelen

Zeker! In 2 dagdelen kunnen we heel effectief werken. Het is geen quick fix. Wel een boost.

Ik heb liever een compleet coaching traject waarin ik een paar maanden wordt gecoacht.

In dat geval is mijn carrièreprogramma Next Step of mijn Leiderschapscoaching waarschijnlijk passender voor je.

Is dat wel efficiënt, 2x zo’n hele middag – coaching gaat toch vaak per uur?

Coaching gaat inderdaad vaak per uur. Maar soms zou het zo waardevol zijn om juist niet na een uur te hoeven stoppen. Na ieder uur ben je er weer een poosje helemaal uit, en bij het volgende uur moet je dus eerst weer even het gesprek ‘oppakken’. Dit snoept tijd af van de effectieve coaching tijd. Bij de Boost heb je dat probleem niet! Met 2x een dagdeel kunnen we juist enorm doorpakken.

Valt dit programma onder opleidingsbudget bij mijn werkgever?

Die kans is groot. Mijn klanten krijgen de coaching regelmatig geheel of gedeeltelijk vergoed uit het opleidingsbudget van de organisatie.

Voorbij het glazen plafond

Coaching voor vrouwen en loopbaanadvies

Over Karen en haar coaching voor vrouwen

Karen Rensma is senior coach en helpt hoogopgeleide vrouwen (analytisch profiel) om succesvol keuzes en carrière te maken zonder hun eigenheid te verliezen. Voorbij de glazen plafonds in je organisatie én in je eigen hoofd.

10+ jaar ervaring in het technische bedrijfsleven, 10 jaar eigen bedrijf, 10 jaar ervaring als coach. Schreef gastblogs voor diverse carrièreplatforms. Lees hier het verhaal van Karen.