Klanten vertellen

 

 

 

Klanten vertellen

 

 

 

“I had the luck of meeting Karen during a transition time from different jobs. During our conversations I found the inspiration to be more effective in my communication and to be even more focussed on my main goals. With her encouraging attitude, I managed to achieve and take great changing steps. She gave me confidence and tips on how to structure my thinking, how to formulate my thoughts and how to deliver a message in difficult situations. With this in my pocket, I managed to be successful! Karen has a very clear manner of expressing herself and she is sincerely interested in your story and how to make the best out of it. I still have a lot to learn, but i believe she will help me to be on the right track.”

Beatrice Albanese

Product Manager Liquids at DORC International

“Ik denk dat Karen als coach heel goed past als je wilt onderzoeken welke rol en betekenis je wilt hebben in je werk en hoe je je ambities binnen een organisatie kunt verzilveren. Hoe je vanuit je persoonlijke drive daar invulling aan geeft. Als je je persoonlijke en professionele visie verder wilt ontwikkelen. Als je wilt onderzoeken wat je wilt toevoegen in je vakgebied. Als je je wilt ontwikkelen in vrouwelijk leiderschap. En hoe je je balans vindt in je carrière met een gezin op een manier die voor jou past. De coaching heeft mij antwoorden gebracht op deze vragen. Karen helpt je ook om een coachende manier van werken te ontwikkelen, dat heeft echt meerwaarde in mijn werk.”

Roswitha Abraham

Architect, Praktijkdocent TU Delft en Projectleider bij Stiching Droom en Daad

“Ik heb heel fijn met Karen samengewerkt. Zij heeft me in onze gesprekken heel waardevolle inzichten gegeven en ik kan haar positief-kritische tegengas zeer waarderen. Karen is oprecht in haar belangstelling, zeer toegewijd aan haar coachees en een fijne gesprekspartner. De begeleiding van Karen heeft me opgeleverd dat ik de waarde heb leren inzien van mijn kenmerkende eigenschappen. Ik weet beter wat ik kan en waar ik goed in ben, en hoe ik dat kan inzetten. Dat gaf nieuw zelfvertrouwen, wat me in mijn sollicitatie erg heeft geholpen. Zo kon ik mezelf goed positioneren zonder dat ik het gevoel had dat ik een verkooppraatje aan het afsteken was. Intrinsiek overtuigd wat mijn sterke punten zijn. Ik weet nu ook dat ‘soft skills’ niet bestaan en ik het zal het daar nooit meer over hebben 🙂 De aanleiding voor het volgen van deze coaching was werkgerelateerd maar het heeft me in mijn persoonlijke ontwikkeling ook geholpen, omdat gesprekken natuurlijk nooit alleen maar over werk gaan. In die combinatie (werk – privé) vond ik veel toegevoegde waarde.”

Blijke Janssen

Senior Pensioenjuridisch Adviseur bij Blue Sky Group

“Omdat ik erachter kwam dat voor mezelf beginnen goed past bij mijn persoonlijke waarden en hoe ik graag werk, ben ik ervoor gegaan. Een spannende stap! Het coachtraject heeft me geholpen om mijn innerlijke criticus te overwinnen. Ik doe nu werk dat ik leuk vind, op een manier die me bevalt en waar ik energie van krijg. En ik zeg makkelijker nee tegen klussen die niet bij me passen. Karen heeft een oprechte, onderzoekende inslag. Ik heb altijd gevoeld dat ze me echt wilde helpen en keek naar wat ík nodig had om verder te komen. Dit coachtraject is iets voor jou als je op een gestructureerde, verdiepende manier aan de slag wilt met wat je belangrijk vindt in je werk. Om zo je carrière meer in lijn te brengen met wie jij als mens bent.”

Dorien Bennink

Tekstschrijver en Eigenaar Studio Scripto

“Belangrijkste resultaat van dit traject is de combinatie van meer grip, teruggewonnen zelfvertrouwen en mijn persoonlijk kompas gebouwd waarmee ik de carrièrestap heb kunnen en durven maken die buiten mijn initiële zoekveld van het bekende plaatje lag. Gaandeweg het traject ontstond een ‘benchmarkkaart’ waar ik interessante vacatures langs kon leggen: match of niet? Mijn nieuwe baan is een stap naar een ander domein én een stap omhoog op de carrièreladder. Mijn perspectief is in dit coachtraject flink gestretcht, anders had ik deze baan nooit overwogen of voor mogelijk gehouden! En dan had ik dus niet in deze baan gezeten nu. Ik ben Karen dankbaar voor deze uitkomst van het traject, voor haar support, dat ze me het vertrouwen teruggaf en me op mijn poten terugzette op het moment dat ik niet meer voor- of achteruit kwam. Dit is een traject voor mensen met carrièrevragen als ‘hoe verder?’, ‘wat wordt mijn volgende stap?’ Dit coachtraject helpt heel goed daar antwoord op te vinden. In dit traject creëer je de gereedschappen waarmee je de volgende stap kan herkennen én zetten.”

Business Development Manager

“Karen is een vakvrouw die met zachte hand en nuchtere kijk ontzettend goed de kern kan pakken. Ze is een betrokken coach die heel goed andere invalshoeken kan laten zien en mensen aan het denken zetten zonder dat het vervelend overkomt. Ze is kritisch, stimulerend en geeft de ruimte om jezelf te mogen zijn. Zij heeft mij geholpen inzicht te krijgen wat mij drijft en waar mijn passie ligt met als resultaat mijn beslissing om mij om te gaan scholen en zodoende een enorm leuke uitdaging aan te gaan.”
Bianca Pieterse

Student PABO verkorte deeltijd

“Ik zat net in een nieuwe managementfunctie, ik wist dat ik heel veel kon bieden maar het lukte me niet dat volledig te laten zien. Door dit traject durf ik meer te vertrouwen op mijn eigen visie, en ben ik me meer bewust van mijn meerwaarde. Daardoor neem ik mijn rol steviger in. Ik voel me vele malen rustiger nu, ook thuis geeft dat een groot verschil. Ik kan mijn team nu op een betere manier ondersteunen. Dat heeft veel veranderd voor mijn team. Als team én als afzonderlijke professionals zijn we beter geworden. Ieders kennis en waarde komt goed tot uiting, waardoor we samen tot betere oplossingen komen voor onze klanten. En het aanstekelijke enthousiasme van het team werkt voor onze klanten ook heel goed. Ik ben Karen dankbaar dat zij steeds nieuwe openingen liet zien, die ik zelf nog niet zag. En het was fijn dat ik veel dingen uit de coaching gelijk kon toepassen. Deze coaching is passend als je echt iets wilt veranderen en je wilt laten begeleiden door iemand met verstand van zaken.”

Consultant

“Karen heeft me geholpen in een roerige periode van mijn leven, waarin weinig vanzelfsprekend was en de balans verdwenen, zowel op het werk als privé. Door haar coaching heb ik die balans weer teruggevonden, en beter nog, door Karen weet ik nu wat te doen als ik die weer kwijt dreig te raken. Karen is een heel prettig, intelligent en sprankelend persoon. Ze weet waar ze het over heeft, en dat merk je. Daarnaast kan ze heel goed aansluiten bij de vraag of het probleem waar je met haar aan wil werken, ook qua methodieken die ze in weet te zetten. Kortom, dat het nu zo goed met me gaat heb ik zeker ook te danken aan de gesprekken met Karen, ik ben haar daar heel dankbaar voor.”
Renske Smeding

Opleidingsmanager bij Studiecentrum Rechtspleging (SSR)

“Karen is niet een standaard loopbaancoach. Zij brengt zoveel verdieping en persoonlijke groei. Zij laat je op een andere manier kijken, doorgrondt telkens snel waar de crux zit, en geeft positieve feedback. Daardoor werd ik gesterkt in de keuzes die ik te maken had. Het carrièretraject bij Karen heeft mij geholpen te vertrouwen in mijn eigen kunnen waardoor ik de stap heb durven zetten mijn eigen weg te kiezen. Dat is misschien nog wel belangrijker dan het tastbare resultaat: dat ik daardoor mijn eigen bedrijf ben gestart. Ik had vooraf wel enige twijfel over de investering, maar dit traject heeft absoluut zijn geld opgebracht. Karens manier van je aanzetten tot actie is echt een plus, en de goede verzorging en prettige locatie maken het helemaal af.”

Zelfstandig adviseur

“Ik begon bij Karen omdat ik zoekende was naar mijn volgende stap. Karen heeft mij geholpen inzicht te krijgen in mijn kwaliteiten en deze te verwoorden. Door dit inzicht wist ik wat mijn volgende stap kon zijn. Het was helpend om met Karen te praten. Ze is rustig en stelt precies de juiste vragen om je verder te helpen.”

Stephanie Kasteel

Interim-directeur bij Kindcentrum Vroondaal

“Ik had vooraf lichte twijfel of dit echt de oplossing kon brengen. Maar werken met Karen bleek de sleutel voor het terugvinden van rust in mijn hoofd. Sterker: Ik heb mezélf gevonden in dit traject. Karen dwingt je door haar vraagstelling om na te denken over precies de juiste dingen. Zij haalt je uit je vaste loopjes en is in staat om je echt naar jezelf te laten kijken. Ze is duidelijk, luistert heel goed naar wat je zegt, oordeelt niet en heeft humor. Haar aanwezigheid was voor mij een soort baken, een constante factor in mijn groeiproces. En daarnaast was het gewoon heel leuk ook om met Karen te werken, ik kwam hier graag!”

directeur non-profit organisatie

“Ik ben Karen dankbaar dat zij iets in mij zag wat ik zelf nog niet zag. Resultaat van dit begeleidingstraject is dat ik nu op de goede plek zit, werk doe waar ik blij van word en lekker in mijn vel zit. Ik denk dat dit coachtraject heel goed past bij vrouwen die al bewezen hebben dat ze hun waarde hebben, en die zich desondanks nog niet helemaal laten zien in wat zij kunnen. Dit traject geeft je een heel frisse blik op waar je staat. Met zorg, en stevigheid als het nodig is, blijft Karen je motiveren om stappen te ondernemen. Ik vond het fijn dat het traject focust op werk, maar ook de rest van je leven bekijkt, mooi geïntegreerd.”

Marjon Reydon

Functioneel Beheerder bij Rijkswaterstaat

“Ik wilde mijn besluit om mijn huidige functie en baan op te zeggen concretiseren naar “wat wel” om vanuit daar koers te krijgen naar ander werk waarbij ik zou ervaren dat het werken me minder energie zou kosten omdat het dichter bij mijn “zijn” zou liggen. De module “persoonlijke essentie” is voor mij een hele waardevolle gebleken. Het bevestigde mijn gevoel ten aanzien van mijn toenmalige functie en gaf een heldere inkijk in elementen die in mijn toekomstige functie een plek zouden moeten krijgen. Deze blauwdruk pak ik er nog regelmatig bij. De door Karen opgestelde modules zijn nog steeds een bron van inspiratie en reflectie (waarbij ik het krachtig en helpend vind dat zij daarin ook haar eigen proces beschrijft). Het coachtraject heeft mijn zicht op wie ik ben en wat ik vanuit daar nodig heb om optimaal mezelf te zijn in diverse situaties vergroot, met het besef dat ik zelf aan het stuur sta om mijn koers naar mijzelf vorm en inhoud te geven. Mijn eigen leven in alle facetten vorm en inhoud geven, de regie pakken en daar invloed op uitoefenen, dat zijn mooie opbrengsten van mijn traject bij Karen. Karen is sterk in spiegelen, heeft aandacht voor de dingen die niet gezegd worden en die betekenisvol zijn, kan goed luisteren en weet altijd de juiste vraag te stellen waardoor vaak het gevoel geraakt wordt wat het denken in gang zet en dat resulteert in inzichten en groei! Het gevoel als kompas nemen, het brengt je tot de kern. En t geeft ook de ruimte om vanuit daar stappen te gaan nemen, de ratio daarentegen heeft iets al lang en breed “niet mogelijk” gedacht. Daarnaast is het van toegevoegde waarde dat Karen een therapeutische achtergrond heeft, welke het mogelijk maakte om daarbinnen een uitstap te maken en daarna het traject weer op te pakken.”

Jolanda de Graaff

Voorbij het glazen plafond

Over Karen

Karen Rensma is senior coach en helpt hoogopgeleide vrouwen (analytisch profiel) om succesvol keuzes en carrière te maken zonder hun eigenheid te verliezen. Voorbij de glazen plafonds in je organisatie én in je eigen hoofd.

10+ jaar ervaring in het technische bedrijfsleven, 10 jaar eigen bedrijf, 10 jaar ervaring als coach. Schreef gastblogs voor diverse carrièreplatforms. Lees hier het verhaal van Karen.