Over Karen

Ik zet mij in voor meer vrouwelijke eindbeslissers in organisaties

Mijn naam is Karen Rensma, coach in hart en nieren

Scherpzinnig en verbindend. Uitgesproken en genuanceerd. Hardhout en Porselein..
Ik maak graag kennis met je. Maar misschien maak jij liever eerst kennis met míj. In dat geval word je hieronder op je wenken bediend.

Typeringen die klanten mij toedichten

Ik bied veiligheid, én ik daag je uit. Ik neem de tijd voor je. Ik ben betrokken en ik oordeel niet. Ik stel onalledaagse vragen en ben nieuwsgierig. Ik ben optimist én realist. Analytisch sterk en creatief denker. Ratio en intuïtie. Niet zweverig, wel helicopter view. Oog voor details. Ik benoem wat ik zie, ook de hete hangijzers.

Hoe ik werk

Ik coach je 1-op-1, je krijgt maatwerk en mijn onversneden aandacht. Je krijgt mijn eerlijke feedback. Die kan soms best stevig zijn, maar altijd uit een warm hart – en dat voel je. Ik houd je stokpaardjes en overtuigingen positief-kritisch tegen het licht. Ik kantel je perspectief en zet je aan het (om)denken.

En ook..

Ik denk strategisch met je mee. Ik neem je ambities en je twijfels serieus. Ik moedig je aan en rek je comfortzone op. Ik maak je nieuwsgierig naar je mogelijkheden en zet je aan tot actie. Zodat je niet alleen onderzoekt, en inzichten verzamelt, maar daar ook iets mee dóet. Want anders: what’s the point?

Ik ga voor resultaat

Ik help je je vertrouwen te verstevigen, en de best passende keuzes en carrière te maken. Ik help je jouw leiderschap te versterken, zonder je eigenheid te verliezen. En daar ben ik behoorlijk gepassioneerd over. Nieuwsgierig wat klanten zeggen over werken met mij, en hun resultaten? Je leest het hier.

10+ jaar technisch bedrijfsleven, 10+ jaar ondernemer, 10+ jaar professioneel coach

 

Mijn achtergrond en opleiding

Ik studeerde af in de chemische technologie (eerste carrière) en integratieve psychotherapie (tweede carrière), een ongebruikelijke combinatie die heel effectief is gebleken voor mijn werk als coach. Ik investeer jaarlijks in geaccrediteerde nascholing in (leiderschaps)coaching en psychotherapie. Verder heb ik zitting in een intervisiegroep met ervaren vakgenoten. Door mijn kennis en vakmanschap te blijven toetsen en uitbreiden krijg jij state-of-the-art coaching. En een therapeutische interventie als dat nodig is om blijvend voorbij een steeds terugkerende hindernis te komen.

Mijn technische drive

Mijn keuze als 19-jarige voor de techniek was een statement. Ik was vastbesloten om iets relevants te doen én iets teweeg te brengen in de klassieke rolverdeling van vrouwen en mannen. Diversiteit & Inclusie was toen nog geen begrip, maar het was wel waar ik voor stond. Waar kon dat beter dan in een van oorsprong mannendomein: de techniek. Dus begon ik aan de studie chemische technologie en studeerde af met mooie cijfers.

Mijn carrièreswitch

Ik werkte ruim 10 jaar bij een chemieconcern, een ingenieursbureau en een onderzoeks-en adviesbureau. Daar lag uiteindelijk mijn hart en mijn kracht niet. Ik kon er niet de impact maken die ik wilde. Een carrièreswitch was nodig. Na een grondige zoektocht maakte ik heel bewust de keuze voor de opleiding integratieve psychotherapie. Een vakopleiding die erop gericht is autonomie, authenticiteit, veerkracht en keuzevrijheid van cliënten te vergroten.

Ik zet me in voor diversiteit en inclusie. Omdat ik daar in geloof. 

 

 

Diversiteit en Inclusie

Ik zet me in voor Diversiteit en Inclusie. Ik geloof in de meerwaarde van een samenleving die door mannen en vrouwen gezámenlijk wordt bestuurd. De realiteit is helaas nog steeds dat veel meer topposities en andere invloedposities worden bekleed door mannen dan door vrouwen. Daarom breek ik een lans voor meer vrouwen in decision-making posities. Ik doe dat door vrouwelijke leiders te helpen hun leiderschapsvaardigheden uit te breiden, te navigeren in een mannencultuur, (trouw aan) zichzelf te blijven en vol voor hun expertise en meerwaarde te staan. Zodat zij kunnen doorgroeien naar een MT/Executive/senior leiderschap rol.

Horizontaal groeien

Laat je overigens niet afschrikken als je vandaag nog niet klaar bent om door te breken naar de top. No pressure! Misschien wil jij een pad uitstippelen om daar komende jaren naartoe te groeien. Of misschien ambieer je juist een horizontale stap, of terugkeer naar het ambacht van je vakgebied. Ook dan sta ik graag voor je klaar.

Diepgaande persoonlijke ontwikkeling door innerlijke engineering

Wat ik meebreng

Met ruim 10 jaar ervaring in het technische bedrijfsleven breng ik verstand van zaken mee over carrière maken als vrouw in een masculien werkveld, krachtenvelden, spelregels en gevoeligheden in organisaties, strategisch aan de weg timmeren en dynamiek in hiërarchieën en teams.

Innerlijke engineering

Mijn coaching staat bekend om zijn diepgang, waardoor innerlijke hindernissen effectief en blijvend worden overwonnen: innerlijke engineering noem ik dat. In mijn coachgesprekken werk ik zeer gecommitteerd en serieus met je samen aan jouw vraagstuk. Intensieve coaching, soms best confronterend. Maar reken maar dat er ook wordt gelachen.

De rest van mijn leven

Ik ben getrouwd en trotse moeder van onze twee schitterende volwassen kinderen. Ik begin mijn dagen doorgaans vroeg met stilte en koffie in de tuin, weer of geen weer. Ik ga graag de natuur in: struinen in polder, bos, strand. Een liefde voor bergen. In de Andes beklom ik bergen van 5000 en 6000 meter hoogte. Ik train een paar keer per week op de sportschool (nooit gedacht dat ik dat zo leuk zou vinden). Ik heb een grote liefde voor muziek – met een zwak voor klassieke zang. Blijven leren vind ik belangrijk, maar ik word er ook gewoon blij van. Daarom leer ik ook buiten het coachvak, bijvoorbeeld zanglessen en Franse taal.

Leiderschap versterkers voor vrouwelijke leiders

Over Karen

Achtergrond in engineering en psychologie
Ratio én intuïtie
Biedt veiligheid én daagt uit
10+ jaar technisch bedrijfsleven
10+ jaar ondernemer
10+ jaar coach
Schreef gastblogs voor diverse carrièreplatforms
Meer over Karen.