Over Karen

Ik help jou krachtige keuzes te maken zodat jij fijn en betekenisvol kunt werken & leven.

Hi, ik ben Karen Rensma

En dit is wat ik het aller-allerliefst wil: jou helpen krachtige keuzes te maken waardoor jij fijn en betekenisvol kunt werken en leven. Een leven waar jij blij van wordt, en waar je voldoening en energie uit haalt. Lekker productief, maar zonder ratrace. Niet geleefd worden, maar eigen baas over je werk & leven.

Mijn eigen ervaring

Zelf zat ik jaren geleden in de verkeerde loopbaan. Mijn werk kostte me bakken met energie en ik had er niet eens echt plezier in. En als ik heel eerlijk ben: ik was ook niet erg goed in wat ik deed. Aan alle kanten paste het niet bij me. Toen ik moeder werd werkte ik bij een bedrijf waar je dan eigenlijk gelijk werd afgeschreven. Jarenlang probeerde ik uit alle macht te bewijzen dat ik als moeder volwaardig mee kon blijven draaien. Ik werkte me compleet uit de naad, en het enige dat het me opleverde was heel veel frustratie. Zat ik weer eens ’s avonds over te werken op dat grauwe kantoor – terwijl ik veel liever thuis was bij mijn kindjes. Ik zat voor mijn gevoel vast in een spagaat. Kansloos.

Op een dag was ik er helemaal klaar mee.

Ik wist opeens heel zeker dat ik veel meer waard was dan er nu uitkwam, maar ook dat dat in deze werkomgeving er niet uit ging komen. Ik voelde opeens heel sterk mijn frustratie en onmacht van zonder succes proberen te passen in een bedrijf en baan waar ik niet in paste, én mijn verlangen naar werken en leven vanuit ontspanning, en waarin ik echt iets prachtigs van betekenis zou neerzetten met mijn werk. Dat was niet bij dit bedrijf. Ik heb mijn ontslag ingediend, vanuit het vertrouwen dat ik snel een andere baan zou vinden die wél paste bij wie ik ben en bij wat ik belangrijk en waardevol vind. En bij een bedrijf dat wél respectvol omgaat met ambitieuze werkende moeders. En waar ik wél van waardevolle betekenis zou zijn.

Dat bedrijf en die baan, die bestonden.

Ik wist gelijk: hier ga ik werken. En nadat mijn sollicitatie eerst werd afgewezen, werd ik uiteindelijk toch aangenomen. Een geweldig bedrijf met een geweldige missie, met gedreven en bevlogen collega’s met een mooi ideaal. Werkend in mijn toenmalige vakgebied was dit bedrijf met stip de allerbeste match die ik ooit zou kunnen vinden.

Toch ging het knagen.

Want als dat zo was, dan zou ik nu dus supergelukkig moeten zijn in mijn werk. En dat was ik niet. Ik kwam er achter dat ik niet werkelijk van het werk hield dat ik deed. Dat werd de eerste tijd gecamoufleerd door dat leuke bedrijf met al die leuke mensen, en de missie waar we met elkaar voor gingen en die zo mooi aansloot bij mij. Maar het dagelijkse werk, daar lag uiteindelijk mijn hart niet. En dan is het heel hard werken. Dat deed ik al zolang ik me kon herinneren, maar op een dag lukte dat niet meer.

Ik had een knallende fout gemaakt

In een project, en probeerde mijn fout te herstellen. Maar ik kon niet meer denken. Ik kon mijn computerscherm niet eens meer lezen. Paniek! Ik weet nog dat ik dacht: ik moet even iemand om hulp vragen om dit te fiksen. Ik ging naar een goede collega maar terwijl ik haar wilde uitleggen wat er gebeurd was, brak ik en kon ik alleen nog maar janken. Er kwam geen einde aan. Een paar dagen vrij konden het lek niet dichten. Met al die tranen stroomde ook mijn energie, wilskracht en levenslust weg. Wat bleek? Ik had een burn-out.

En het mooie is…

Dat ik nu andere gedreven vakvrouwen help om óók een ontspannen, fijn en betekenisvol werk-leven te leven. De levenslessen en obstakels die ik tegenkwam in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling om te komen waar ik nu ben, geef ik met alle liefde aan je door. Vanuit mijn achtergrond als chemisch technoloog (1e loopbaan) en therapeut integratieve psychotherapie (2e loopbaan) geef ik coaching ik met glasheldere analyses, warme empathie en therapeutische diepgang – superkrachtig en life-changing! Ik heb al heel wat vrouwen (en een aantal mannen) begeleid om de gelukkigste versie van hun leven te gaan leven, en dat maakt me zó blij!

Ik zou het super tof vinden

Als ik met dit e-book ook jou kan inspireren in jouw volgende keuze, jouw volgende stap in je leven, waardoor jij jouw werk & leven gaat inrichten zoals jij dat wérkelijk wilt. Leven op jouw manier, op jouw voorwaarden. Waardevol werk doen en genieten van je leven.

Mijn motto:

Doe wat nodig is om Gelukkig Succesvol & Succesvol Gelukkig te worden!

 

 

Verder…. ben ik getrouwd met Coen en heb ik 2 fantastische kinderen! Ik begin mijn dag met mijn dagelijkse koffie in de tuin, weer of geen weer: eerst naar buiten lekker zuurstof tanken en de vogels horen fluiten. Ik ga graag hardlopen in de natuur en ik ben een bevlogen amateur zangeres.

 

Over Karen

Karen is ervaren coach voor gedreven vakvrouwen die ontspannen én betekenisvol willen werken en leven.
Na een loopbaan als bèta en een burn-out ging zij doen waar haar hart ligt: zij werd integratief therapeut en coach. Als moeder van 2, met fikse ambities én het burn-out ‘gen’, creëerde zij haar droomleven, passend bij haar én haar gezin. Lees hier het verhaal van Karen.