Over Karen

Ik help je keuzes te maken waarmee je helemaal tot vervulling komt in je carrière en je leven.

Hi, ik ben Karen Rensma

En dit is wat ik het aller-allerliefst wil: jou helpen krachtige keuzes te maken waardoor jij fijn en betekenisvol kunt werken en leven. Waarin je je talenten uitleeft, ambities waarmaakt en iets moois neerzet met je werk. Een leven waar jij blij van wordt, en waar je voldoening en energie uit haalt. Gebaseerd op goed onderzochte keuzes, zodat je werk je uitdaagt zonder dat je er onder gebukt gaat. 

Mijn eigen ervaring

Zelf zat ik jaren geleden – als chemisch technoloog – in de verkeerde loopbaan. Ik was niet écht goed in wat ik deed en mijn werk raakte me niet. Aan alle kanten paste het niet bij me. Weinig inspirerend was dat, en het kostte me bakken energie! Toen ik moeder werd, werd dit nog eens uitvergroot. Ik werkte hard, maar in een baan die me niet veel deed. Zat ik weer eens ’s avonds over te werken op dat grauwe kantoor, aan doelen die niet de mijne waren – terwijl ik veel liever thuis was bij mijn kindjes. Ik zat voor mijn gevoel vast in een spagaat. Kansloos.

Op een dag was ik er helemaal klaar mee.

Ik wist opeens heel zeker dat ik veel meer waard was dan er nu uitkwam, maar ook dat dat in deze werkomgeving er niet uit ging komen. Ik voelde opeens heel sterk mijn frustratie en onmacht van zonder succes proberen te passen in een bedrijf en baan waar ik niet in paste, én mijn verlangen om op een ontspannen manier van echte betekenis te zijn in mijn werk. Dat was niet bij dit bedrijf. Ik heb mijn ontslag ingediend, vanuit het vertrouwen dat ik snel een andere baan zou vinden die wél paste bij wie ik ben en bij wat ik belangrijk en waardevol vind. 

Dat bedrijf en die baan, die bestonden.

Ik wist gelijk: hier ga ik werken. Een geweldig bedrijf met een geweldige missie, met gedreven en bevlogen collega’s met een mooi ideaal. Werkend in mijn toenmalige vakgebied was dit bedrijf met stip de allerbeste match die ik ooit zou kunnen vinden.

Toch ging het knagen.

Want als dat zo was, dan zou ik nu dus super gelukkig moeten zijn in mijn werk. En dat was ik niet. Ik kwam er achter dat ik niet werkelijk hield van het werk dat ik deed. Dat werd de eerste tijd gecamoufleerd door dat leuke bedrijf met al die leuke mensen, en de missie waar we met elkaar voor gingen en die zo mooi aansloot bij mij. Maar het dagelijkse werk, daar lag uiteindelijk mijn hart niet. En dan is het heel hard werken. Dat deed ik al zolang ik me kon herinneren, maar op een dag lukte dat niet meer.

Ik had een knallende fout gemaakt

Ik ontdekte dat ik een fout had gemaakt op een project en probeerde mijn fout te herstellen. Maar ik kon niet meer denken. Ik kon mijn computerscherm niet eens meer lezen. Paniek! Ik weet nog dat ik dacht: ik moet even iemand om hulp vragen om dit te fiksen. Ik ging naar een goede collega om haar uit te leggen wat er gebeurd was, maar tot mijn eigen verbazing kon ik alleen nog maar huilen. Er kwam geen einde aan. Een paar dagen vrij konden het lek niet dichten. Met al die tranen stroomde ook mijn energie, wilskracht en levenslust weg. Wat bleek? Ik had een burn-out.

En het mooie is…

Dat ik nu andere gedreven vakvrouwen help om óók een ontspannen, fijn en betekenisvol werk-leven te leven. De levenslessen en obstakels die ik tegenkwam in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling om te komen waar ik nu ben, geef ik met alle liefde aan je door. Vanuit mijn achtergrond als chemisch technoloog (1e loopbaan) en therapeut integratieve psychotherapie (2e loopbaan) geef ik coaching ik met glasheldere analyses, warme empathie, en diepgang – super krachtig en life-changing! Ik heb al heel wat vrouwen (en een aantal mannen) begeleid om de gelukkigste versie van hun leven te gaan leven, en dat maakt me zó blij!

Ik zou het super tof vinden

Als ik ook jou kan inspireren in jouw volgende keuze, waardoor jij jouw werk & leven gaat inrichten zoals jij dat wérkelijk wilt. Leven op jouw manier, op jouw voorwaarden. Waardevol werk doen en genieten van je leven.

Mijn motto:

Doe wat nodig is om Gelukkig Succesvol & Succesvol Gelukkig te worden!

 

 Verder…. ben ik getrouwd met Coen en heb ik 2 fantastische pubers! Ik begin mijn dag met mijn dagelijkse koffie in de tuin, weer of geen weer: eerst naar buiten lekker zuurstof tanken en de vogels horen fluiten. Ik ga graag de natuur in, ik train een paar keer per week op de sportschool en ik ben klassiek amateur zangeres.

 

Bereik Executive Level

Over Karen

Karen Rensma (oprichter Hardhout & Porselein) is ervaren coach voor hoogopgeleide bèta-vrouwen die een ambitieuze carrière willen waarin zij inspireren en betekenisvol succes hebben.

10+ jaar ervaring als bèta, 10 jaar ervaring als coach. Creëerde een carrière waarin zij met aanstekelijk plezier maximaal tot haar recht komt Dat ook voor jou binnen handbereik brengen, dat is haar drive. Lees hier het verhaal van Karen.