Carrièrecoaching 
Van Dip naar Drive

Succesvol van betekenis zijn

in je werk en je leven

Coaching tijdens Corona: via beveiligd (video)bellen of aan mijn tafel achter glazen beschermwand

Je wilt opbloeien in je werk. Maar je bloedt er dood

Veel getalenteerde ambitieuze vrouwen zijn tot veel waardevoller werk in staat dan zij in hun huidige functie realiseren. Omdat zij niet werken vanuit hun talent en hun hart, werken zij óf heel hard óf onder hun niveau, en komen niet tot hun recht. Daardoor neemt wilskracht het over van inspiratie. Dat kun je lang volhouden, maar echt succesvol en leuk wordt het niet. Jijzelf wordt er trouwens ook niet de leukste van en je loopt er uiteindelijk helemaal op leeg. Eindbestemming: burn-out of bore-out. En soms een echtscheiding, op de koop toe.

“Ik maak me zorgen of ik dit wel kan volhouden.”

De manier waarop je het nu voor elkaar krijgt, is het probleem: Je moet voortdurend alle zeilen bijzetten en zo beland je in de spagaat. Met één been in je werk: de stakeholders moeten tevreden. Met je andere been thuis: je wilt er zijn voor je gezin. Hoe moet je het in vrédesnaam allemaal regelen?! Alleen die vráág al geeft stress.

“Ik zou het liefst een mooie carrièrestap maken maar ik ben bang dat ik dat niet kan dragen. ”

De enige uitweg lijkt dan om je ambities en dromen los te laten. Dat doet pijn. Je doet een enorme concessie en dat knaagt keihard aan je voldoening, je enthousiasme en je plezier.

“Toen ik moeder werd maakte ik de overstap van een hoge veeleisende functie naar een lagere functie die part-time goed te doen is. Maar ik verveel me, word niet geïnspireerd, en vind de prijs van het wegbrengen van mijn kinderen veel te hoog voor deze saaie baan. ”

Als je dit herkent dan laat jij, net als veel vrouwen, in potentie zó veel liggen! Van Dip Naar Drive leert je hoe je een diep vervullende carrière kunt hebben die helemaal past bij jouw talenten, idealen en ambities. Zonder harder te hoeven werken, dus met royaal de tijd aan je gezin.

“Nu ik doe wat ik écht leuk vind valt alles op zijn plek. ”

Ga je jouw werkelijke talent benutten en werken vanuit je ideaal of missie, dan ben je veel waardevoller. Dat werkt stukken soepeler. Dus doe je moeiteloos wat je in je mars hebt, zet je met meer gemak en liefde dan nu veel waardevollere dingen neer in je werk. Uiteraard met groot plezier, enthousiasme, voldoening en succes. En wordt je er nog goed voor betaald ook.

Ontdek hoe je een vervullend leven krijgt

In mijn 1-op-1 traject VAN DIP NAAR DRIVE ga ik je persoonlijk coachen. Je leert exact hoe je een vervullend leven krijgt. Jijzelf wordt het uitgangspunt voor je leven, en je werk mag daar in passen zoals jij dat het allerliefst wilt. Fulltime of part-time. Passend bij jouw talenten, jouw missie en jouw ambitieniveau.

Wat levert VAN DIP NAAR DRIVE je op?

  • Haal je alles uit het traject dan heb je na afloop een (loop)baan die jou op het lijf geschreven is. Of ben je je eigen bedrijf begonnen.
  • 100% helderheid over wat jij écht belangrijk vindt in je werk en je leven, zodat je met meer gemak betere keuzes maakt.
  • Je natuurtalent, je persoonlijke essentie, jouw unieke power, en je diepste drijfveren heb je 100% scherp, zodat je energie en levenslust weer gaan bruisen.
  • Een uitgewerkt ontwerp én actieplan voor de beste versie van jouw leven, zodat je blijvend een vervullend (werk)leven kunt realiseren dat past bij jouw idealen, talenten en ambities.
  • Verdiepende inzichten, zelfkennis en tools, zodat je moeiteloos op koers blijft, ook na het traject.
  • Je ontdekt hoe je in je werk de mooiste dingen neerzet terwijl je veel meer vrije tijd en energie overhoudt om fijne tijd door te brengen met de mensen die je koestert.
  • Het prettige gevoelsweten dat dit blijvend gaat werken voor je, zodat je een basis vertrouwen en rust in je hoofd gaat ervaren.

Eigenlijk gaat dit veel verder dan de meeste coachingtrajecten

In VAN DIP NAAR DRIVE help ik je in overzichtelijke stappen de leukste, gelukkigste en succesvolste versie van jezelf te ontdekken. Dat verandert je leven. Dat is het waardevolste wat je jezelf kunt geven.

Roswitha over VAN DIP NAAR DRIVE: “Karen gaat met veel bevlogenheid, persoonlijke aandacht en diep respect voor de ander te werk om je te begeleiden in je zoektocht naar wie je bent en wat je kunt betekenen. Het voelde altijd heel goed en waardevol om naar Delft te gaan voor de live sessies.

Ik had tijd ingeroosterd voor het coaching traject en dat voelde als een cadeautje. De combinatie van de wekelijkse vragen, reflectie en feedback met de persoonlijke afspraken werkten goed en zetten een hoop persoonlijke ontwikkeling in gang. Ik vond de gespreksdialogen altijd heel waardevol omdat ze mij echt hielpen in het vinden van antwoorden waar ik al lang naar zocht en ik niet uitkwam.

Ik heb weer het evenwicht gevonden en ik heb weer vertrouwen gekregen in mijn eigen persoonlijke kracht om zo de stap te zetten om voor mijzelf te beginnen.”

 

 Zeg definitief ‘JA’ tegen jezelf en gun jezelf een uitstekende coach:

Met ruim 20 jaar werkervaring waarvan zo’n 10 jaar coaching ervaring
Die vele gedreven vakvrouwen (en hier en daar een gedreven vakman) heeft geholpen naar de beste versie van zichzelf en hun werk-leven
Die door een eerdere loopbaan als technoloog snapt hoe het bedrijfsleven werkt en door haar opleiding (en registratie) integratieve psychotherapie top level coaching met therapeutische diepgang geeft.

Je hoeft het niet alléén te doen. Al mijn kennis en ervaring staat tot jouw beschikkingwaardoor je veel tijd en energie gaat besparen.

Wat gaan we doen?
Ik heb ervaren dat er 10 universele thema’s zijn die altijd voorbij komen in een zoektocht naar een vervullend (werk)leven. Voor elk van deze thema’s heb ik een module ontwikkeld met kennis, achtergrond, typische valkuilen, én implementatieopdrachten (zodat het echt gaat gebeuren voor je).

Modules Deel 1 WETEN WAT JE WILT

1-Je Persoonlijke Essentie. We onderzoeken hoe je je voelt als je op je best bent, als je 100% jezelf bent. Dan wordt alles licht, dus ga je soepeler.

2-Belemmerende Overtuigingen. Je kent wel het kritische en strenge stemmetje in jezelf. In deze module leer je hoe je jouw innerlijke criticus verandert in je beste supporter.

3-Jouw Persoonlijke Kernwaarden. In deze module ontdek jij jouw persoonlijke kernwaarden, en hoe je die gebruikt als kompas bij de keuzes die je maakt. Zodat je iedere keer weer op de goede plek uitkomt: namelijk precies waar je wil zijn.

4-Jouw Unieke Power. Als je weet wat jou uniek maakt, wat je natuurtalent en jouw persoonlijke power is dan kun je dit bewust gaan inzetten in je loopbaan. Zodat je met minder moeite waardevoller, succesvoller en gelukkiger wordt in je werk.

5-Jouw Mooie Missie. Je gaat jouw passie vertalen in jouw hoogstpersoonlijke missie, jouw hogere doel. In deze module laat je het vuur in jou hoog oplaaien!

6- Jouw Ideale Leven. Formuleer jouw ideale werkleven. Vorm je werk om jouw leven heen, niet andersom!

Modules deel 2 KRIJGEN WAT JE WILT

1- Bepaal Je Waarde. Weten wat je te bieden hebt en weten wat je waard bent. De waarde van jouw werk, van jouw bijdrage bepalen. Zodat je voelt hoeveel waarde je levert. Zodat je een beter salaris kunt vragen.

2- Onderhandelen met Elegantie en Gemak. Als je straks gaat solliciteren dan wil je een passende positie. Niet boven je kunnen, maar ook niet eronder. En een goed salaris passend bij de waarde die je levert. Dat krijg je zelden op een presenteerblaadje, meestal vergt dat goed onderhandelen. Dus ken je valkuilen, weet hoe je de bezwaren voor een JA anticipeert én goed weerlegt. Ik denk dat dat dit traject zichzelf hiermee al terugbetaalt.

3- Maak Mooie Impact. Wil je in je werk écht een verschil maken dan ontkom je er niet aan om anderen (bijv. je directeur, het bestuur of externe opdrachtgever) eerst mee te krijgen voor jouw goede zaak. Effectief beïnvloeden dus.

4- Stressvrij Omgaan met Werkdruk. De handvatten, de tools en het vertrouwen die je nodig hebt om (1) niet (meer) in een burn-out terecht te komen en (2) niet langer bang te zijn voor een functie met veel verantwoordelijkheid.

 

VAN DIP NAAR DRIVE JAARPROGRAMMA bestaat uit de volgende onderdelen.

DE 10 ONLINE MODULES

Deel 1: Weten wat je wilt – welke baan, functie, en positie
Deel 2: Excellente vaardigheden om die baan binnen te halen  

WEEKVRAAG

Wekelijks (10 maanden per jaar) ontvang je een vraag in je mail zodat je wekelijks wordt geprikkeld om continuïteit te houden in jouw proces.

 

1x PER MAAND INDIVIDUEEL COACHINGGESPREK MET MIJ

1x per maand (10 maanden per jaar), face to face, jij en ik, 100% toegesneden op jou. Dat doen we (naar jouw keuze) bij mij aan tafel of telefonisch/Skype.
Coaching op al je vragen om blijvende vooruitgang te boeken.

 

1x PER MAAND GROEPSCOACHING MET MIJ

1x per maand (10 maanden per jaar) onder mijn begeleiding, online. Je kunt je eigen vraagstukken inbrengen én leren van de vraagstukken van de andere deelneemsters.
Dat werkt enorm versnellend.

 

EXCLUSIEVE LINKEDIN GROEP

Verborgen LinkedIn groep exclusief voor deelneemsters van het VAN DIP NAAR DRIVE JAARPROGRAMMA.
Stel hier al je vragen om een ontspannen en vervullend (werk)leven te creëren.

 

WEKELIJKS FEEL GOOD FRIDAY

Iedere vrijdag staan we in de besloten LinkedIn groep stil bij jouw overwinningen, gemaakte stappen, grote en kleine succesmomentjes. Dat is extreem aanstekelijk en motiverend, waardoor je veel makkelijker in de actiemodus blijft.
En in de actie gaat het gebeuren voor je!

 


Rosanne Klaver :“Ik zag wel een beetje op tegen de investering. In geld, maar ook in tijd. Maar het was de investering zéker waard. De kosten van niet-doen waren veel hoger geweest. In geld, én gezondheid, én persoonlijk geluk.”
 

 

Zou jij dat ook wel willen, maar heb je nog vragen…?

Dat snap ik! Ik plan graag een oriënterende belafspraak. Dan kijken we waar je staat, wat er mogelijk is voor je, en of ik je kan helpen dat te bereiken. Dit gesprek levert je in elk geval op: overzicht, nieuw enthousiasme en richting. 

Na je mailtje neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op om een telefoongesprek in te plannen. Ik mail je vooraf een paar vragen om in te kunnen schatten of er voldoende aanknopingspunten zijn en om goed voorbereid het gesprek in te gaan. Als ik denk dat mijn coachingtraject niet het beste voor je is of als we samen geen goede match zijn, zal ik daar open en eerlijk in zijn en gaan we geen samenwerking aan. Ik zie er naar uit je te spreken!


Marijn: “Ik twijfelde al jaren wat ik moet en kan doen in mijn leven. Het belangrijkste resultaat is dat ik nu ruimte voel in plaats van beperking als ik aan de toekomst denk! En praktisch gezien heeft het opgeleverd dat ik een belangrijke knoop heb doorgehakt en volgend jaar minder ga werken zodat ik aan mijn eigen werkplaats kan werken en daar kan lesgeven! De begeleiding was heel prettig. Het voelde open, vrij en toch begeleid.”

 

 Veelgestelde vragen

Wanneer start het programma?

Zodra jij je hebt aangemeld plannen we de eerste coachingsessie in. Dat kan al op korte termijn, maar komt later jou beter uit dan is dat ook mogelijk.

Hoe lang duurt het programma?

Gedurende de looptijd van het traject ontvang je telkens een nieuwe Module. Maar je bepaalt zelf in welk tempo je door de Modules gaat, en met welke frequentie we de coachingsessies inplannen. Tussentijds een pauze nodig? Geen probleem, dan gaan we verder zodra je weer tijd hebt. Al raad ik aan om er zoveel mogelijk continuïteit in te houden.

Is dit programma geschikt voor vrouwen uit alle vakgebieden

Ja. Of je nou jurist, manager, docent, arts, consultant, beleidsmedewerker of architect bent of een ander beroep hebt.

Ik vind het een hele investering! Hoe weet ik of ik dat er wel uit ga halen?

Het is inderdaad een hele investering. Weet dat je hiermee investeert in jouw persoonlijke ontwikkeling en in jouw werk- en levensgeluk. En grote kans dat het ook een investering in je gezondheid is omdat je bestaande energielekken, frustraties en stress gaat oplossen. Vraag jezelf af hoeveel het mag kosten om gelukkig succesvol en succesvol gelukkig te worden. En ook: wat kost het jou als je doorgaat zoals je nu bezig bent?

Valt dit programma onder opleidingsbudget bij mijn werkgever?

Grote kans! Veel werkgevers hebben hier opleidingsbudget voor! Klik hier voor 7 praktische tips waarmee jij de kans vergroot dat je werkgever in jou investeert en jouw coachingtraject voor je betaalt.

 

Thamar: “Ik sprong in het diepe met Karen, want ik kende haar en haar werkwijze niet. Het bleek de beste keuze te zijn sinds jaren! Het zorgde ervoor dat ik zelf ging ontdekken wie ik was en wat ik wilde en wat niet. Dat is life-changing geweest”

 

Na je mailtje neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op om een telefoongesprek in te plannen. Ik mail je vooraf een paar vragen om in te kunnen schatten of er voldoende aanknopingspunten zijn en om goed voorbereid het gesprek in te gaan. Als ik denk dat mijn coachingtraject niet het beste voor je is of als we samen geen goede match zijn, zal ik daar open en eerlijk in zijn en gaan we geen samenwerking aan. Ik zie er naar uit je te spreken!

Vervulling in je werk

Over Karen

Karen Rensma (oprichter Hardhout & Porselein) is ervaren coach voor hoogopgeleide bèta-vrouwen die een ambitieuze carrière willen waarin zij inspireren en betekenisvol succes hebben.

10+ jaar ervaring als bèta, 10 jaar ervaring als coach. Creëerde een carrière waarin zij met aanstekelijk plezier maximaal tot haar recht komt Dat ook voor jou binnen handbereik brengen, dat is haar drive. Lees hier het verhaal van Karen.