Ken je dat, dat je zo non-stop opgaat in je werk en andere dingen van je to-do lijst dat je je dan opeens helemaal oververzadigd en ‘blèh’ voelt? Dat jij binnen achter je laptop zit te ploegen terwijl het buiten weekend is en de zon schijnt en je veeeeel liever lekker naar buiten zou gaan? Het lonkt echt daar buiten, maar ja, die to-do lijst…

Tip: doop je to-do lijst om tot could-do lijst. Voel je dat je gelijk meer keuzevrijheid hebt? Mooi, want dan kun je ook kiezen om regelmatig op je rempedaal te trappen en het gaspedaal los te laten. Tijd voor pauze.

Daar rust je van uit en belangrijker: daar laad je van op! Met die nieuwe energie heb je straks die taak veel sneller af dan wanneer je nu doorbuffelt.

Niks mis met lekker hard werken, maar met een gezonde afwisseling van gassen en remmen ga je sneller en kom je verder. Bovendien wordt het er veel leuker van.

Durf jij ook je to-do lijst om te dopen tot could-do lijst? En gassen af te wisselen met remmen? Welk effect verwacht of wens je daarvan voor JOU?

Heb jij een vraag over dit onderwerp? Of een andere vraag? Laat het me weten op info@hardhoutenporselein.nl en wie weet behandel ik dan jouw vraag in een volgend blog! Je blijft anoniem.

Groeten van Karen.

 

 

Door: Karen Rensma – trainingsburo Hardhout & Porselein