Stress. We zijn massaal aan de stress. Daar wordt het niet leuker van en voor je gezondheid is het op termijn óók geen aanrader. In mijn werk heb ik veel mensen geholpen om van hun stress af te komen.

Bijna allemaal geven zij 1 stressfactor aan als allerbelangrijkste of zwaarste factor: het gevoel te worden geleefd. Dat je heel druk bent met van alles wat moet, terwijl je geen tijd hebt voor de echt belangrijke dingen.

Je WILT natuurlijk je tijd stoppen in die echt belangrijke dingen maar MOET eerst al die andere dingen. Alsof jij niet ‘in charge’ bent, maar je werk en je gezin jouw agenda bepalen. En jij dus machteloos aan de zijlijn holt.

Je wilt het wel anders, maar je voelt de ruimte niet. Herken je dat? Dan heb je de eerste stap gezet naar vrijheid: eigen baas over eigen agenda, op een ontspannen manier lekker energiek werken in werk dat je graag doet, eerder thuis voor je kinderen, en óók nog tijd voor jezelf. Structureel.

Het begint bij constateren dat je geleefd wordt. Dat jij je laat leven. Die constatering maakt ruimte voor keuze. Zodat je soms kiest voor nog even doorknallen, en soms kiest voor pas op de plaats. Zodat niet je ‘automatische piloot’ jou altijd een sprintje laat trekken, maar dat je dat zèlf wel bepaalt. Jouw leven. Jouw regie.

Meer inspiratie? Meld je dan aan voor mijn gratis Instant Inspiratie zodat je die telkens handig in je mailbox krijgt zodat je geen ‘aflevering’ hoeft te missen: www.hardhoutenporselein.nl/#nieuws

Fijne dag!
Karen.

 

 

Door: Karen Rensma – Hardhout & Porselein