Wat zou jij heel graag willen (leren) durven in je werk? Je antwoord legt de bottleneck in je carrièregroei bloot.

Ga eens na: wat zou je doen als je de angst niet voelde? Of de angst voelde en het toch durfde?

Welk gesprek zou je voeren, welk artikel zou je schrijven, voor welk project/promotie zou je je opwerpen, bij wie zou je jezelf in the picture spelen, tegen wie of wat zou je nee zeggen, over welke koers of beslissing zou je niet langer onderhandelen maar – spreekwoordelijk – met je vuist op tafel melden: mijn besluit staat vast.

Vooropgesteld: het hoeft allemaal niet. De keuze is helemaal aan jou, altijd. Maar zeg niet gelijk nee, want dat is je angst aan het woord. En dat is nu juist de bottleneck in je carrièregroei.

Het kan geen kwaad toch, om je eens voor te stellen wat jij in beweging zou zetten als je het wél zou doen? Welk potentieel je dan zou losmaken in jezelf? Welke nieuwe persoonlijke en professionele groei je dan op gang zou brengen?

En als dat is wat je wilt, dan, ja dán, moest je die actie misschien toch nemen…

Stel je vast dat je jezelf daarvoor nog kennis of vaardigheden moet eigen maken? Dat is nooit een reden om het niet te doen. Hooguit de volgende bottleneck in je carrièregroei. Hier eindigt je wens/verlangen/ambitie niet, dit is je vertrekpunt. Ga oefenen. Doe ervaring op. Volg een training. Regel een coach.

Daarmee zet je de bottlenecking van je carrièregroei in gang. Let op: ga niet de valkuil in van trainingen volgen die je helemaal niet nodig hebt om kennis te vergaren die je al lang hebt. Dan ben je aan het vermijden, en als we vermijden kunnen we niet groeien 😉

Ben je wel toe aan een frisse bottlenecking van je carrièregroei? Niet omdat je persé altijd maar moet groeien maar omdat je het niet uit kan staan dat je meer in je mars hebt dan je er nu uitkrijgt? Omdat je er misschien wel verdrietig over bent dat je een stuk van jezelf laat liggen? En omdat je er zin in hebt om helemáál tot je recht te komen? Mail me op info@hardhoutenporselein.nl voor een kennismakingsgesprek en persoonlijk advies.

Meer lezen, mét plaatjes? Mijn Instagram vind je hier met mijn visie op carrière, leiderschap en (mijn eigen) leven.