On top of the world. Daar ben ik graag. Zowel in letterlijke als in figuurlijke zin. Beide geeft me een heerlijk gevoel.

Op deze foto sta ik letterlijk on top of the world: op een super hoog punt in de bergen. Het uitzicht, de stilte, de energie: alles is er adembenemend.

Maar ook figuurlijk houd ik erg van dat ‘on top of the world gevoel’: als ik in een goeie flow alles uit mezelf haal waardoor ik het beste in mezelf naar boven haal.

Ik voel dat heel sterk in mijn werk. De vrouwen die ik coach ervaren dat na afloop ook: ze hebben ontdekt welk werk zij willen doen, welke loopbaan move ze met heel hun hart willen doen.

Het fascineert me hoe dat 2 kanten op kan, die met elkaar gemeen hebben dat ze het unieke en ultieme potentieel van mijn klanten aanboren. Waardoor zij in korte tijd enorm tot bloei komen.

Twee kanten

De ene kant op is dit: je werkt in een baan op academisch niveau. Dat kan je prima, maar je hart ligt er niet en dus wordt het nooit echt een succes.

Met alle carrièregroei beperkingen van dien. Bovendien word je er niet gelukkig van, het voelt eerder leeg dan vervullend. Wat je écht zou willen is een andere baan, voor jezelf beginnen misschien of een significant andere invulling van je huidige baan. Misschien verlang je naar werk dat een duidelijk aanwijsbaar maatschappelijk nut heeft. Of misschien wil je diep in je hart liever een ambacht uitoefenen zoals edelsmeden, tuinontwerp of maatschappelijk werk.

De andere kant op is dit: je hebt jezelf geparkeerd in een baan die inmiddels  onder je niveau is. Je hebt absoluut de potentie en het talent om door te groeien maar omdat je dacht dat je de bijbehorende grotere verantwoordelijkheid niet kunt of wilt dragen of bang was daardoor teveel stress te krijgen, besloot je om op een lager pitje te gaan. Ook hier geldt: met alle carrièregroei beperkingen van dien.

En wat blijkt: je voelt je super gefrustreerd en het krimpende effect van onder je niveau werken waardoor je het beste dat uit jezelf naar boven wil komen onderdrukt, dát geeft pas stress. Én onvrede natuurlijk, en het hakt een enorme hap uit je voldoening. Je weet dat je veel meer impact kunt hebben dan je jezelf nu toestaat.

De oplossing voor beide varianten is hetzelfde: ontdek wat jouw unieke talent en potentieel is, en voor welke purpose, passie of missie je dat wilt inzetten.

Oh man, als je daar gehoor aan geeft…. dan kun je elke verantwoordelijkheid aan, en kun je -zonder stress- prachtig en belangrijk werk verrichten waarmee je tastbaar van betekenis bent. ON TOP OF THE WORLD.

Needless to say: daarvan neemt je werkplezier, energie en voldoening exponentieel toe.

Carrièreperspectief

Wat hierdoor vaak óók exponentieel toeneemt (maar vaak over het hoofd wordt gezien) is je inkomen. Eigenlijk is het volstrekt logisch. Ga je iets doen waarin je vanuit zin, zingeving en souplesse uitblinkt dan heb je zóveel te bieden! Daardoor breng je zeer veel waarde, en kun je veel sneller en verder doorgroeien. Veel meer dan wanneer je blijft doen waar je niet echt gelukkig of ontspannen of succesvol in bent.

Kortom: je hele carrièreperspectief schuift naar een ander level.

Benieuwd welk carrièreperspectief voor jou mogelijk is? Vraag dan zeker een Perpectief Gesprek aan (kosteloos). Ik kijk dan samen met jou wat je huidige situatie is en naar je mogelijkheden om jouw volledige potentieel tot uiting en bloei te laten komen. Om een Perspectief Gesprek aan te vragen, klik HIER.