Je hebt het alle dagen druk en komt nergens aan toe. Tegelijkertijd heb je alles voor elkaar: OK baan, leuke partner, fijn huis, je kids gaan best lekker. Dus zeg je “Ja, gaat goed, ik mag niet klagen”. Maar in essentie ben je niet gelukkig. Je bent druk-druk-druk met dingen waar het voor jou niet over gáát, en pfff nu moet je straks óók nog op vakantie. Toe aan een duurzame oplossing? In mijn nieuwe blog deel ik een paar tips met je.

Heb jij een carrière of heb je corvee?

Je voelt je niet uitgedaagd en geïnspireerd door je werk. Je verveelt je eerder. Toch ben je er een paar dagen per week druk mee. Je brengt je kinderen naar de opvang zodat jij naar je saaie baan kan.

Dat voelt niet goed. Met een onvoldaan gevoel haal je aan het einde van de dag je kroost van de opvang en eenmaal thuis is het gelijk doorpakken in de einde-dag-routine. Je bent steeds vaker bekaf aan het einde van de dag. En nu staat de vakantie voor de deur en daar moet je zoveel voor regelen (thuis en op je werk) dat heel die vakantie je bijna gaat tegenstaan. Zo wil je het helemaal niet!

Je werkt hard – maar waarvoor eigenlijk?

Omdat je werk je niet inspireert, je geen vervulling geeft en je hart niet sneller laat kloppen, voelt het als corvee. Je weet dat je het anders wilt, maar het ontbreekt je aan tijd en mentale ruimte om te onderzoeken waar je wél energie van gaat krijgen en hoe je dat kan fiksen. Je bent al blij als je aan het einde van de dag de vaatwasser hebt ingeruimd en de krant (ongelezen) bij het oud papier hebt gedaan.

Hoe wil je je voelen?

Ben je voortdurend druk en heeft dat allemaal steeds minder te maken met wat jij wilt en belangrijk vindt, dan ben je misschien je koers en jezelf een beetje kwijtgeraakt onderweg. Wat helpt is om eens te her-ijken. Hoe wil je je voelen? Hoe wil je je voelen als je naar je werk gaat, en ’s avonds weer naar huis? Hoe zal jij je voelen als jij en je baan een oprecht goede match zijn, en als je (loop)baan prachtig in je leven past, in plaats van andersom? Bedenk welke kleine acties je gelijk kunt uitvoeren om dat gevoel dichterbij te halen. Zo kun je je leven al snel en simpel een klein beetje nieuw leven inblazen.

Ben je klaar voor het echte werk?

Wil je het echt groots aanpakken en je wérkelijke drive, bevlogenheid en ‘sprankeling’ (weer) boven water halen? Mijn tip is: Ga je dan verdiepen in je idealen, je missie, je talent, je power, je kernwaarden, je persoonlijke essentie en het ontwerp van jouw ideale (werk)leven. Volg daarin je verlangen. Heb je op al deze dingen helderheid, dan is het maken van nieuwe keuzes die gewoon beter bij je passen helemaal niet meer zo moeilijk.

Zoals de keuze voor een loopbaan die perfect past bij jouw talenten, drijfveren en ambities. Zodat je niet langer afknapt van je werk, maar opknapt. Omdat je hard werkt, maar met zó veel plezier! Je met vanzelfsprekendheid tijd en ruimte vrijmaakt voor wat jij echt belangrijk vindt, in je werk en privé. Vanuit totale gemoedsrust je kinderen naar de opvang brengt, om ze aan het einde van de dag enthousiast en voldaan weer op te halen. Waarbij je een gevuld en rijk leven hebt, zonder dat het voelt als druk, gehaast en vol met de verkeerde dingen. Waardoor de stress , de vermoeidheid en de frustratie verdwijnen. Daar wordt alles zoveel leuker van: je leven, je humeur, en ja: in feite jijzelf. 

Samen is sneller

De tips die ik hierboven gaf kun je natuurlijk zelf uitwerken. Maar samen ga je sneller en kom je tot diepgaander en waardevoller resultaat: keer op keer zie ik dat vrouwen met mijn coachingtraject een baan vinden (of eigen bedrijf opzetten) die zij in hun eentje nooit in hun vizier hadden gekregen omdat zij zelf niet voor zich zagen dat dit voor hen mogelijk was.

Deze zomerperiode heb ik weer plek heb voor 2 nieuwe coachklanten om te starten in mijn coachingtraject Van Dip Naar Drive. Je kunt dus nog vóór het einde van de zomer de aftrap doen naar jouw nieuwe leven.

Als je volgend jaar zomervakantie terugkijkt op je huidige situatie, dan lach je erom. Want tegen die tijd zit jij stevig in het zadel in van je nieuwe job en heb je je corveebaan ingeruild voor een vervullende carrière.

Wil je alles leren wat nodig is om zelf ook je corveebaan in te kunnen ruilen voor een vervullende carrière? Ga hierover met me in gesprek.