Vandaag maakte ik een groeispurt. Terwijl ik afgelopen dagen nog in een complete groei-stagnatie zat! Lees hier waarom jij dat wilt weten.

Ik ben geweldig mooie dingen aan het doen met Hardhout & Porselein, daar gaat mijn hart echt sneller van kloppen. En nog veel mooier: ook het hart van de mensen die mee willen doen aan de trainingen.

Het groter groeien van mijn bedrijf zodat ik steeds meer mensen kan helpen om een leuk, betekenisvol en sprankelend werkleven te realiseren, brengt met zich mee dat ik als persoon groter moet groeien, figuurlijk dan, omdat er steeds meer bij komt kijken, telkens weer nieuwe zaken waar ik nog niet persé in thuis ben.

De obstakels en muren waar ik afgelopen tijd tegenaan ben gelopen zijn niet op 1 hand te tellen. Ik had op heel veel momenten kunnen besluiten: “Ach, laat maar zitten dan” of “Het zit er misschien gewoon niet in” en had kunnen besluiten om datgene wat ik superbelangrijk vind in mijn werkleven op te geven. Of voor de minder leuke versie te gaan. Maar dat deed ik niet.

Was al die tegenslag motiverend? Niet echt. Goed voor mijn humeur? Dat al helemáál niet (sorry, lieve huisgenoten!). Supergefrustreerd werd ik er van.

Vandaag nam ik een goeie time-out. Even achterover leunen. Uitzoomen. Wat is nu eigenlijk het probleem, is dit probleem over een week/maand/jaar nog steeds belangrijk? En weer even terug naar de vraag wat er ook al weer zo gaaf is aan Hardhout & Porselein, waar ik dit ook al weer voor doe, waarom ik dit zo belangrijk vind, hoe het komt dat mijn hart hier sneller van gaat tikken. Het grote plaatje zien, dreaming big.

Uitzoomen geeft afstand en ruimte, allebei hartstikke handig om helder (over)zicht te krijgen. Het gaf mij het nodige overzicht om een Plan B te kunnen formuleren.

En toen mijn Plan B goed en wel tot me doordrong….! Wow, dit was een knap staaltje omdenken geweest, want opeens had ik een super waardevolle nieuwe training bedacht, en ingezien wat ik te doen heb om mij juist dáár op te kunnen focussen. Wat een verademing!

En in het uur dat daarop volgde sprak ik twee mensen waardoor een deel van mijn probleem zomaar werd opgelost.

De frustrerende afgelopen dagen waren groeipijn geweest, en ik was er doorheen gegroeid. Ik kwam er krachtiger uit dan ik er in ging. Ik had een paar waardevolle inzichten opgedaan en een plan B bedacht. En eerlijk gezegd: Dat Plan B is veel beter dan mijn Plan A. Maar zonder mijn voorafgaande worsteling had ik nooit Plan B bedacht.

Loop jij ook wel eens vast bij het inrichten van jouw werkleven, en bij het nastreven van de doelen die jij ècht belangrijk vindt? Grote kans dat je je helemaal in je probleem hebt laten zuigen. Zoom dan eens uit, even weg van de details van het probleem, en overzie het grotere plaatje.

Want dat grotere plaatje, dat is jouw gedroomde werkleven. Laad jezelf weer even op aan dat beeld. Zo maak je ruimte voor inspiratie om je huidige probleem of uitdaging aan te pakken, maar dan wel met jouw Plan B, de betere versie van je Plan A.

 

Groeten van Karen

 

Door: Karen Rensma – trainingsburo Hardhout & Porselein