Op 5 mei vieren we de vrijheid, maar in hun loopbaankeuzes voelen veel professionals zich ironisch genoeg gevangen in een gouden kooi. Hoe vrij ben jij in je loopbaankeuzes en je leven? Ik reik je een aantal vragen aan om te bepalen: hoe vrij ben jij. En ik geef je een handvat dat je kan helpen om jezelf te bevrijden en het aan te durven om uit te vliegen. Zodat je op 5 mei niet alleen vrijheid viert, maar ook werkelijk vrijheid voelt.

Hoe vrij ben jij in je loopbaankeuzes en je leven?

Voel jij je vrij om:

  1. je eigen keuzes te maken?
  2. te werken en leven op jouw manier en voorwaarden?
  3. volledig jezelf te zijn?
  4. ja te zeggen als je een volmondig JA voelt?
  5. nee te zeggen als je géén volmondig JA voelt?
  6. de verwachtingen die anderen misschien van je hebben, naast je neer te leggen en je eigen plan te trekken voor je leven?
  7. je eigen loopbaan en levensloop uit te stippelen, ook als dat betekent dat je bij je huidige baan de deur achter je dicht moet trekken?
  8. het te zien, als je op dit moment in een gouden kooi leeft?
  9. en voel jij je vrij om uit te vliegen?

 Onderzoek hoe je nieuwe bestemming eruit mag zien

Succesvol (durven) uitvliegen uit je gouden kooi begint bij weten wat je bestemming mag worden, daar buiten je kooitje. En waar die bestemming aan moet voldoen, om niet je volgende kooitje te worden. Ik help je graag op weg met mijn gratis E-book: ‘In 6 stappen je het profiel van je droombaan – zodat je de carrière vindt die echt bij je past’. Dit E-book en de opdrachten die het bevat zijn een prettig en praktisch handvat om je te helpen met jouw eigen plan om uit te vliegen. 

Het begint altijd met een besluit

Ik schrijf dit op 5 mei, Bevrijdingsdag. Een schitterende dag om met jouw eigen bevrijding te beginnen. Maar uiteraard is iedere dag is een schitterende dag om jezelf te bevrijden. Dus wannéér je dit ook leest: begin gewoon vandaag, en laat vandaag een dag worden om nooit te vergeten. Zodat je 5 mei volgend jaar de vraag ‘Hoe vrij ben jij in je loopbaankeuzes en je leven?’ kunt beantwoorden met: ‘Werkelijk vrij!’ Het begint altijd met een besluit. Klik HIER om het E-book gratis te downloaden. 

—— 

Je las een mini-blog van Karen Rensma

10+ jaar ervaring als chemisch technoloog, 10 jaar ervaring als coach

 En verder: